7 неща, които да купите преди раждането на бебето

Дом и семейство

Последният месец от бременността ви започва и вие със сигурност вече броите дните до вълнуващото събитие! Може би се питате дали не сте забравили нещо? Ето 7 неща, които ще ви бъдат необходими веднага след раждането.

1. Пелени

Те ще ви потрябват още от първия ден. Обърнете внимание: пелените имат размери. Те се разграничават според теглото на бебето. Важно е да знаете, че има пелени и за деца, които са родени преждевременно или поради друга причина тежат под 3 кг. Понякога обаче е по-трудно да бъдат намерени на пазара, тъй като търсенето за тях не е толкова голямо.

2. Кошче за кола

Пишем тази покупка на второ място, тъй като ще се наложи да я използвате в момента, в който ви изпишат от болницата. (Освен ако нямате невероятния късмет да живеете на пешеходно разстояние от нея.) Кошчето за новородено се монтира задължително с гръб към посоката на движение. Повечето марки са предвидени за малко по-голям възрастов диапазон. Затова се уверете, че сте монтирали всички вложки, необходими за транспортирането на новородено.

3. Дрешки

Ако все още не сте напълнили няколко гардероба с дрешки, подарени от всички ваши приятели и роднини, които се вълнуват почти колкото вас, сега е времето да се снабдите. Ще ви трябват около десетина бодита или гащеризони (в зависимост от сезона), 3-4 чифта чорапки и бебешки шапчици. Ръкавичките за сън също са добра идея: новородените все още не могат да контролират движенията си и често се случва да драскат личицето си.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Контейнери под наем в София: Всичко, което трябва да знаете, преди да потърсите съдействие от фирма за тази дейност

4. Кошара

Всъщност под “кошара” имаме предвид “някакъв вид бебешко легло”. То може да бъде стандартна дървена кошара, сгъваема кошара, която става и за игра, бебешко кошче или специално легло, което да се постави до ръба на вашата спалня, за да сте максимално близо до бебето през цялата нощ. Каквито и да са вашите предпочитания, със сигурност се налага да подсигурите комфортно и безопасно място, където можете да оставите бебенцето да спи.

5. Повивалник

Ако това ви звучи като излишна покупка, повярвайте – грешите. Разбира се, не е нужно да купувате отделна мебел, която да служи за смяна на пелени. Но за вашия комфорт (и здравето на кръста ви) е изключително важно да предвидите удобно място, където 8-12 пъти на ден да сменяте пелените на малчугана без особени проблеми.

6. Протектори за матрак

И като стана дума за смяна на пелени, едно от нещата, които ще ви спасяват многократно са протекторите за матрак. Те могат да бъдат големи и да обхващат целия бебешки дюшек, или просто непромокаеми подложки с по-малки размери. Ние ви съветваме да си набавите и от двата вида – те ще бъдат незаменима част от ежедневието ви поне в първата година.

7. Козметика

Може и да ви се струва, че не е толкова належащо да се купи козметиката предварително, но повярвайте – не е така! След като се върнете от болницата ще имате нужда от време, за да свикнете с новата рутина. Ето защо ви съветваме да набавите бебешката козметика предварително. Крем-сапун или измиваща емулсия, подхранващо мляко или олио, крем при подсичане, клечки за уши с протектор и мокри кърпички са едни от най-важните елементи в арсенала ви. За удобство можете да ги поръчате дори онлайн. Последвайте този линк за повече информация: https://babycrema.bg/

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Съвети за декориране: Използване на пътеки за създаване на уютна атмосфера

Всеки човек има своите собствени приоритети и концепция за живота. Независимо от вашата философия и родителския ви стил, сме уверени, че тези седем неща ще влязат в употреба още от първия ден на вашето бебенце у дома. Надяваме се, че сме ви улеснили поне малко в подготовката за новия член от семейството ви.

Мощната SEO директория за статии