7 неща, които да купите преди раждането на бебето

Дом и семейство

Последният месец от бременността ви започва и вие със сигурност вече броите дните до вълнуващото събитие! Може би се питате дали не сте забравили нещо? Ето 7 неща, които ще ви бъдат необходими веднага след раждането.

1. Пелени

Те ще ви потрябват още от първия ден. Обърнете внимание: пелените имат размери. Те се разграничават според теглото на бебето. Важно е да знаете, че има пелени и за деца, които са родени преждевременно или поради друга причина тежат под 3 кг. Понякога обаче е по-трудно да бъдат намерени на пазара, тъй като търсенето за тях не е толкова голямо.

2. Кошче за кола

Пишем тази покупка на второ място, тъй като ще се наложи да я използвате в момента, в който ви изпишат от болницата. (Освен ако нямате невероятния късмет да живеете на пешеходно разстояние от нея.) Кошчето за новородено се монтира задължително с гръб към посоката на движение. Повечето марки са предвидени за малко по-голям възрастов диапазон. Затова се уверете, че сте монтирали всички вложки, необходими за транспортирането на новородено.

3. Дрешки

Ако все още не сте напълнили няколко гардероба с дрешки, подарени от всички ваши приятели и роднини, които се вълнуват почти колкото вас, сега е времето да се снабдите. Ще ви трябват около десетина бодита или гащеризони (в зависимост от сезона), 3-4 чифта чорапки и бебешки шапчици. Ръкавичките за сън също са добра идея: новородените все още не могат да контролират движенията си и често се случва да драскат личицето си.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Онлайн ART магазин, който ще Ви впечатли с оригинални идеи за подарък

4. Кошара

Всъщност под “кошара” имаме предвид “някакъв вид бебешко легло”. То може да бъде стандартна дървена кошара, сгъваема кошара, която става и за игра, бебешко кошче или специално легло, което да се постави до ръба на вашата спалня, за да сте максимално близо до бебето през цялата нощ. Каквито и да са вашите предпочитания, със сигурност се налага да подсигурите комфортно и безопасно място, където можете да оставите бебенцето да спи.

5. Повивалник

Ако това ви звучи като излишна покупка, повярвайте – грешите. Разбира се, не е нужно да купувате отделна мебел, която да служи за смяна на пелени. Но за вашия комфорт (и здравето на кръста ви) е изключително важно да предвидите удобно място, където 8-12 пъти на ден да сменяте пелените на малчугана без особени проблеми.

6. Протектори за матрак

И като стана дума за смяна на пелени, едно от нещата, които ще ви спасяват многократно са протекторите за матрак. Те могат да бъдат големи и да обхващат целия бебешки дюшек, или просто непромокаеми подложки с по-малки размери. Ние ви съветваме да си набавите и от двата вида – те ще бъдат незаменима част от ежедневието ви поне в първата година.

7. Козметика

Може и да ви се струва, че не е толкова належащо да се купи козметиката предварително, но повярвайте – не е така! След като се върнете от болницата ще имате нужда от време, за да свикнете с новата рутина. Ето защо ви съветваме да набавите бебешката козметика предварително. Крем-сапун или измиваща емулсия, подхранващо мляко или олио, крем при подсичане, клечки за уши с протектор и мокри кърпички са едни от най-важните елементи в арсенала ви. За удобство можете да ги поръчате дори онлайн. Последвайте този линк за повече информация: https://babycrema.bg/

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Сватбена фотография в Пловдив: Как да изберете най-добрия фотограф за вашия сватбен ден

Всеки човек има своите собствени приоритети и концепция за живота. Независимо от вашата философия и родителския ви стил, сме уверени, че тези седем неща ще влязат в употреба още от първия ден на вашето бебенце у дома. Надяваме се, че сме ви улеснили поне малко в подготовката за новия член от семейството ви.

Мощната SEO директория за статии