5 съвета, които ще направят офиса ви по-приветлив

Дом и семейство

Според интериорните експерти малките детайли могат да предизвикат големи промени в дизайна на едно помещение. Тяхното твърдение е подкрепено и от психолозите, които пък твърдят, че продуктивността в офиса силно зависи от създадената в него обстановка.

А сега по същество. Усещате ли се некомфортно и не на място напоследък в офиса? Изпитвате ли тягостно чувство през целия работен ден? А случайно през главата ви да минават мисли, че буквално не понасяте офиса си?

Не се тревожете. Вашето психическо здраве и професионалното ви развитие не са в риск. Просто е време за промяна. Направете малки подобрения в офиса. И ще усетите съвсем скоро голямата разлика. Предлагаме ви точно пет – супер практични, ефективни и лесни за изпълнение – съвета, които ще направят вашия офис много по-приветлив.

Поканете природата на работното място

Проучване сочи, че близо 60% от офис пространствата днес са лишени изцяло от присъствието на елементи от природата. Това е пагубно за работниците. Наличието на някакъв знак от естествената външна среда може значително да възстанови душевното ви равновесие.

За целта е нужно просто да донесете няколко стайни цветя. А ако се вдъхновите добавете декоративен водопад. Неговото приятно ромолене е много по-приятна музика за ушите, отколкото монотонното отброяване на секундите от скучния стенен часовник.

Разчупете обстановката с…цвят!

Не е нужно да преобръщате офиса с надолу главата, за да го направите с една, а дори и с две идеи по-приветлив. Понякога малка промяна в цветовата палитра може да свърши чудеса. За целта обаче не всеки нюанс от дъгата ще свърши работа. Трябва ви нещо свежо, а дори и крещящо.

Ако офис обстановката е скучна, лишена от емоция и душа, добавете един огромен червен килим на пода, монтирайте хендмейд полилей в зелено, сложете картини в лилаво или просто боядисайте някоя от етажерките в електриково жълто!

Подобрете нивото на светлина

Един от най-големите проблеми на офис служителите е, че традиционно от сутрин до вечер работят и стоят на изкуствена светлина. Това е пагубно не само за зрението, но и за емоционалното им състояние.

За съжаление невинаги имаме възможността да работим на отворен прозорец. Но пък можем да се заиграем със светлината. Добавете подови осветителни тела, ако работите до късно, или заложете на интересна нова лампа за бюро, която да разчупи обстановката.

Декорирайте сякаш сте си у дома

Естествено, в офиса няма много време за забавление и почивка. Вероятно заради това сте го подредили толкова строго. Само че това е вашето работно място, а не болница или казарма. Тук не бива да се чувствате като в капан. А напротив – да направите всичко възможно да отключите своето креативно мислене и артистични умения.

Повишете мотивацията си с комплект нови картини. Заложете на красива ваза, която да комбинирате с интересни пердета. Или просто наредете на стената пред вас етажерки със страхотни декори.

Какъв е мирисът на високата офис продуктивност?

Все още той не е открит, но едно е ясно: работното ви място ще се превърне в едно страхотно място, ако започне да ухае приятно. Можете да го направите и с подходящи – тоест любими за вас – аромати. За целта са достатъчни ароматни свещи или други дезодорираща средства. За да завършите визията на перфектният офис, сменете наличните офис мебели и обзавеждане, за да увеличите вашата продуктивност.

Тествайте нашите пет предложения за пълна промяна на облика във вашия офис. Сигурни сме, че след време ще започнете да се чувствате по напълно различен, много по-приятен начин на работното място. Ние поне искрено ви го пожелаваме.

Мощната SEO директория за статии