Как да изберете хидроизолационни материали за нашия дом?

Дом и семейство

Стените ви приличат ли на истински гъби? Шкафовете ви миришат на мухъл? Боята по стените образува ли мехурчета? Няма проблем! Има решения за хидроизолиране на фасада, мазе или спиране на инфилтрация. В тази статия ще разгледаме някои пояснения относно хидроизолацията на стени и подове.

Увреждане на здравето, причинено от влага

Основният проблем на влажността е, че тя благоприятства развитието на плесени и бактерии, които могат да причинят алергии (кожно раздразнение и др.), респираторни проблеми (кашлица, астма, бронхит и др.) и проблеми със ставите.

Постоянната влага в стените и във въздуха променя характеристиките на материалите. Дървото гние, вар и мазилка се ронят, боята се лющи, а може и да причини трайни и непоправими конструктивни проблеми по цялата сграда. Затова ви съветваме да изберете течната хидроизолация Neoproof® Polyurea R за защита на всяко помещение.

Въпреки че отоплението, изсушителите и хидроизолационните материали могат да помогнат в борбата с влагата на покрива, е абсолютно необходимо да се хидроизолират стените и подовете като превантивна мярка и да се осигури добра вентилация в къщата.

Причини за влагата в дома

Много е важно да разберете какво причинява влагата, защото всеки проблем изисква специфично лечение, а и времето, което сте чакали може да окаже пагубно за цялата стена и дори помещение. Причините може да са изключително много. От сушене на мокрите ви дрехи в помещението, до неправилно направена конструкция на помещението, къщата, склада, както дори оставянето на затворени прозорци през цялата година.

Как да отстраним проблемите с влажността?

Като оставим настрана случайните проблеми като счупени плочки, течове и наводнения, чието решение е очевидно, има повече или по-малко ефективни средства, които трябва да вземете предвид за най-честите проблеми с влажността.

Феноменът на нарастваща влага възниква, когато хигроскопичните материали на стените са в пряк контакт със земята. Сред използваните техники има такива, които противодействат на абсорбцията на вода през стените. Първо трябва да идентифицирате със сигурност причините за наличието на влага. Влажността може да има различен произход и да се действа върху това, което не е причината, е абсолютно бесполезно.

Винаги е добре да направите консултация, както със строителите, които са направили обекта, ако имате такава възможност, така и с доверен магазин за покупка на хидроизолация онлайн, където ще може да получите пълноценна и много важна информация за това как работи тя и какво може да направите във вашия конкретен случай. Това би ви било особено полезно, ако се намирате в безисходица и искате да се справите с този проблем възможно най-скоро.

Третирането на влажността, дори и много ограничено подобрява комфорта на дома, полезно е за вашето здраве и предпазва помещенията от влошаване и амортизация. Правилното поддържане на къщата ви ще ви даде възможност да удължите нейния живот, а и да ѝ се радвате без да се притеснявате, че може да се разболеете или да си докарате сигурно влошаване на аспираторните органи.

Не се колебайте да направите консултация и да започнете реновирането на вашето любимо място или дори работно помещение. Освен това с течната хидроизолация се работи доста лесно, така че може да не ви е необходимо да се допитвате до помощта на професионалисти в сферата.

Мощната SEO директория за статии