Безопасни ли са детските акумулаторни коли?

Дом и семейство

В желанието си да притежават собствени автомобили още от малки, децата вече имат тази възможност, чрез специално проектираните детски акумулаторни коли. На външен вид имитират дизайна на известните и луксозни марки, а развиваната скорост от тях е твърде ниска. Остава въпросът, до колко безопасни са и какво споделят в тази посока от онлайн магазин за китайски стоки 4sales?

Кое прави акумулаторните коли подходящи за деца?

Представляват малки електрически автомобили, които са проектирани специално за употреба от дечица. Използват се като играчка с отделни функции. За задвижването им се използва съхраняваната във вградения акумулатор електрическа енергия. За зареждането им се използва специално зарядно от комплекта за стандартен ел. контакт и имат различни скорости, интерактивни елементи и дистанционно управление.

Предлагат се детски акумулаторни коли за малките и по-големи възрастови групи. Скоростта на движение е ограничена и подходяща за 1-3 години. Съществуват и модели за по-големите дечица (10-12 г.), чиято скорост на движение също е по-висока, а функциите – повече.

Важен ли е правилният избор за безопасността?

Купувайки акумулаторни коли на малки деца, предназначени за по-големи, това представлява опасност. По-горе стана ясно, че моделите за големите развиват и по-високи скорости, което може да е предпоставка за нараняване, ако се карат от малко дете.

От гледна точка на възрастта, акумулаторните коли се делят на модели за 1-4 години. Те са в комбинация с дистанционно, позволяващо упражняване на родителски контрол вместо мъника. Подобни автомобили са с допълнителни обезопасителни колани. Максимално допустимото тегло в тези случаи е от 20 до 25 кг.

Моделите за над 4 години са по-големи по размери и наподобяват външността на известните и предпочитани марки на пазара – Мерцедес, BMW, Ауди и други. Тези акумулаторни коли също имат обезопасителни колани и редица допълнителни функции: свирещ клаксон, светещи фарове, мигачи и т.н. Максималното натоварване може да е до 40 кг.

Кога са безопасни и какви правила трябва да се спазват?

За осигуряване на максимална безопасност на вашето дете, при употребата на превозно средство с батерии, експертите препоръчват да се спазват следните правила:

  • придържайте се към препоръките на производителя за употреба и поддръжка;
  • избягвайте използването им в не безопасна среда – при голям трафик на автомобили или хора, по време на дъжд или гъста мъгла;
  • не използвайте телефона си, докато мъникът шофира и се стремете да сте в близост до него и да реагирате при необходимост;
  • пазарувайте от доверен онлайн магазин, където се предлагат качествени и евтини китайски стоки директно от вносителя.
Мощната SEO директория за статии