За или против използването на мокри кърпи при новородени?

Здраве

Когато стане въпрос за избор на бебешки продукти и принципи на отглеждането на най-малките, възникват много конфликти и се наблюдава голям сблъсък на интереси.

Сред належащите въпроси, които често се обсъждат с педиатри, гинеколози и дори във форумите и социалните мрежи е “За или против използването на мокри кърпи при новородени?

Тук няма еднозначен отговор, а просто гледни точки, които следва да бъдат изложени в следващите редове от екипа на онлайн магазин Sleepy Organic. Дискусията относно използването им е доста разнообразна и включва както положителни, така и отрицателни аспекти. Запознайте се с тях.

За използването на мокри кърпи при новородени

Много родители използват мокри кърпи и тези консумативи присъстват неотлъчно в бебешките принадлежности, наред с памперсите. Това се дължи на следните предимства, с които се характеризират:

  • удобство – осигуряват както комфорт на най-малките, като почистват нежно и деликатно бебешката кожа, така и на родителите, които лесно и бързо могат да се справят със замърсяванията;
  • почистване в дълбочина – въпреки че повечето хора, които са против мокрите кърпи, смятат, че те не премахват замърсяванията в дълбочина, това не е така. Тяхната формула цели да предпази максимално добре бебешката деликатна кожа, като премахне всички източници на замърсявания и причини за възникване на потенциални инфекции;
  • състав – бебешките продукти са създадени изцяло с цел да покриват нуждите на най-малките, затова те са изработени от висококачествени хипоалергични материали. В тях не се съдържат алкохоли, които предизвикват раздразнения.

Против използването на мокри кърпи при новородени

Въпреки множеството предимства, в някои случаи могат да се наблюдават и недостатъци, като възможни алергии, въпреки изчистения състав, изсушаване поради прекомерна употреба. Тук възниква и екологичния аспект, особено ако мокрите кърпи не са изработени от органичен материал и не са биоразградими.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Побелели - Вашият надежден партньор в света на пенсионерството

Решение

Мокрите кърпи са почти неизменна принадлежност от живота на съвременните родители и имат ключова роля в процеса на отглеждане на децата. За да елиминирате възможността за сблъскване с негативни последствия, е важно да избирате висококачествени продукти, споделят от Sleepy Organic.

Доверявайте се на утвърдени марки, които включват в състава само органични и хипоалергенни материали, както и разполагат с хидратиращи свойства, за да предпазят от изсушаване и подсичане.

Мощната SEO директория за статии