Правила при избор на туристическа екипировка

Travel

Планинските преходи винаги будят интерес у хората в определена точка в живота им, а някои стават и заклети планинари завинаги.

Планините на България са магически, а природата ни дарява с неземни гледки, чистота и място на което можем да научим повече за себе си и възможностите си.

В текущата статия ще съсредоточим вниманието върху избора на туристическа екипировка.

Без нея, нито един поход в планината не би бил възможен, а тя е задължителна, защото колкото и красиво преживяване да е походът, той има нужда от приспособени дрехи и аксесоари, за да бъде безопасен за вас.

Ще изброим няколко важни точки и правила в избора на туристическа екипировка, защото преходите в българските планини си заслужават и има достатъчно много върхове за покоряване.

Направете списък от какво имате нужда

Ако сте начинаещ и тепърва започвате с планинските преходи, то много вероятно е да имате нужда от цялостно решение за вашата спортна екипировка.

В такъв случай можете да направите списък с нещата, които са задължително и да започнете да търсите дрехите според вашия бюджет, желание и афинитет към брандове.

Например, това са задължителни аксесоари и дрехи, които трябва да присъстват към вашата предварителна подготовка:

 • Туристически обувки
 • Туристически панталони
 • Туристическо яке
 • Раница
 • Шише за вода
 • Кутия за храна и прибори
 • Слънчеви очила
 • Кърпа за глава
 • Ръкавици и наколенки
 • Туристическо яке
 • Ветровки

Разбира се, варирайки от сезона, има някои дрехи, които не е нужно да носите с вас. Това зависи от дължината на прехода и неговата трудност.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Всичко, което трябва да знаете за бебешката козметика: Ръководство за родители

Въпреки това, времето в планината се изменя за миг, така че е най-добре да бъдете подготвени със всичко необходимо.

Изберете точните размери за вас

Независимо дали пазарувате онлайн или във физически магазин, вие трябва да знаете размерите за всяка една дреха, която ще закупите. Все пак, туристическата екипировка не се закупува за еднократно или няколкократно използване, а за поне няколко години напред.

Това важи особено за туристическите обувки, якета и панталони. Другите дрехи могат да се сменят доста по-често, разбира се. Аксесоарите също не изискват предварително мерене, защото голяма част от тях са универсални.

Заложете на качеството

Качеството на дрехите и обувките е от особено значение при избора на туристическа екипировка. Обувките трябва да са непромокаеми във всяка една ситуация по време на поход, а дрехите да са здрави, но леки и бързосъхнещи.

Ако имате нужда от цялостни решения и огромен избор на туристически дрехи, разгледайте спортен магазин Point1.bg.

Тук ще намерите хиляди модели дрехи и аксесоари за спорта, за вашите туристически приключения и ще можете да поемате нови върхове с висококачествена екипировка.

Изберете качествени европейски брандове за туристическата си екипировка и покорете новите върхове.

Мощната SEO директория за статии