Как да удължим максимално експлоатационния живот на бондинга?

Здраве

Естетичната дентална медицина не спира да се развива и да предлага на пациентите най-добрите методи за  минимално инвазивни и максимално бързи корекции на несъвършенства.

Бондингът е популярна козметична процедура, която може да преобрази усмивката ви само в рамките на едно посещение при денталния специалист.

Процедурата бондинг включва прилагането на композитен материал върху повърхността на дъвкателните органи, който се оформя и полира, за да коригира естетически дефекти.

Въпреки че бондингът не е толкова траен, като поставянето на зъбни импланти, правилната грижа може значително да удължи неговия живот.

Колко е продължителността на естетичния ефект от бондинга?

Естетичният ефект от бондинга обикновено продължава между 4 и 10 години, в зависимост от материала, използван при процедурата, и индивидуалните навици на пациента. Продължителността на ефекта може да варира значително, което се дължи на начина, по който пациентите се грижат за запазване на естетиката и функционалността на усмивката си, както и от хигиенните навици.

От какво зависи времетраенето на ефекта от процедурата?

Както вече стана ясно, резултатът може да продължи малко и много време, стига да полагате правилните грижи за целта. Факторите, които влияят най-пряко върху продължителността и ефективността на процедурата, са:

  1. Орална хигиена – редовното миене на зъбите и използването на конец и вода за уста за отстраняване на замърсяванията са критични за предотвратяване на натрупването на плака и защита на материала от износване.
  2. Хранителни навици – избягването на храни и напитки, които могат да оцветят или повредят композитния материал, като кафе, червено вино, и твърди храни, може да помогне за удължаване на живота на бондинга.

Кои са най-често допусканите грешки и как да удължите експлоатационния живот на бондинга?

Някои от най-често срещаните грешки, които могат да съкратят живота на ефекта от процедурата са:

  1. Неправилна хигиена – много често когато хората харесват начина, по който изглежда усмивката им, пренебрегват значимостта на поддръжката, което може да доведе до увреждане.
  2. Тютюнопушене – този вреден навик води до оцветяване на дъвкателните органи, както и значително увеличава риска от заболявания на венците, което може да окаже негативно влияние на дълготрайността на процедурата.
  3. Пренебрегване на професионалната грижа – друга често срещана грешка е свързана с нередовното посещение при специалист. Дори и скоро да сте се подложили на корекция на несъвършенствата с бондинг, трябва да насрочвате и спазвате своите профилактични прегледи, за да възпрепятствате проблеми.

Това са някои основни грешки, чието възпрепятстване може да повлияе на продължителността на ефекта от процедурата.

Мощната SEO директория за статии