Етерични масла срещу ароматни масла: Кое е по-добро?

Дом и семейство

Чистите етерични масла имат опияняващи аромати, идеални за използване в парфюми, ароматни свещи и ароматни сапуни. Думите “ароматни масла” или “ароматизатор” обаче често се срещат в списъците със съставки на свещи, почистващи препарати и продукти за лична хигиена.

Има ли разлика между етеричните и ароматните масла? За какво се използва ароматното масло? Продължавайте да четете, за да разберете какво представляват етеричните и ароматните масла.

Етерични масла срещу ароматни масла
Може и да не изглежда така – защото и двете миришат добре – но всичко – от производството, химичните свойства и терапевтичната стойност на етеричните и ароматните масла – се различава.

Какво представляват ароматните масла?
Ароматните масла са синтетични аромати, създадени, за да имитират определен аромат. Въпреки че някои от тях могат да имат естествени компоненти, те обикновено се произвеждат от нефтохимикали и съдържат разтворители, консерванти и оцветители. Тъй като са по-малко летливи от етеричните масла, те се използват в много търговски продукти.
Парабените и фталатите, които се добавят към тези аромати, за да издържат по-дълго, са свързани с ендокринни проблеми, кожни проблеми и алергии. За съжаление, дори продуктите с етикет “натурален” могат да съдържат ароматни масла.

Какво представляват етеричните масла?
Етеричните масла са мощни растителни екстракти, получени чрез извличане на масла от корените, листата, кората, плодовете или цветовете на растенията чрез студено пресоване или парна дестилация. Тези масла имат сложни, привличащи аромати и невероятни ползи за здравето, когато се използват в ароматерапията и масажа.

Етеричните масла имат мощни, нетоксични ползи
Етеричните масла не просто ухаят приятно, но предлагат много емоционални, умствени и физически ползи – те са дар от природата за вашето благополучие! Те могат да се използват ароматично, локално и вътрешно.
Предлага се разнообразна гама от етерични масла, а някои от лечебните им свойства включват:
● Насърчаване на фокуса
● Подобряване на здравето на кожата
● Успокояване на мускулни болки
● Намаляване на болката
● Понижаване на възпалението
● Подобряване на настроението
● Намаляване на задръстванията
● Енергизиране на ума и тялото
● Естествено антимикробно средство

Добавянето на 3-5 капки на 100 ml вода от любимото ви масло в ултразвуков дифузер за етерични масла е чудесен начин да го разпръснете и да се насладите на ползите от него. Но не опитвайте това със синтетични ароматни масла, тъй като те не са полезни за вашето здраве!

Какво ще кажете за отказване от синтетичните парфюми в полза на естествена алтернатива? Направете ободряващ спрей за тяло, като комбинирате 1 чаша вода, ½ чаша хамамелис, 15 капки масло от ванилия и 10 капки масло от сладък портокал. Съхранявайте това в бутилка със спрей и разклатете добре, преди да разпръснете върху дрехите и кожата си.
Предлагаме комплекти от етерични масла за производство на свещи и сапуни. Сега е моментът да се отървете от синтетично ароматизираните си свещи и сапуни!

Заключителни мисли
Сега вече знаете какво точно се прави, когато става въпрос за етерични масла в сравнение с ароматни масла. В Woolzies нашите продукти не съдържат синтетични ароматизатори и съдържат само най-висококачествени етерични масла.

Етеричните масла са най-чистата форма на растителни масла. Те се извличат от растения и само от растения, за разлика от ароматните масла, които съдържат други съставки като синтетични материали.

Етеричните масла се използват от векове в ароматерапията и лечебните практики. Свойствата им варират в зависимост от вида на растението, от което са извлечени, от процеса на извличане и от това колко дълго са били съхранявани.

Ароматните масла се използват от парфюмеристите за създаване на аромати, които траят по-дълго от няколко часа или дни. Ароматните масла се смесват и с восъци, смоли, алкохоли и други химикали, за да се създадат разнообразни аромати, които могат да се използват в различни продукти като свещи, сапуни, лосиони и др.

Това е самата статия, не сме я публикували още, защото в нея няма линк, ако искате линк, кажете към кой раздел да е

Както и  не знаехме, дали ви устройва цената

Мощната SEO директория за статии