Първият цикъл от стероиди за начинаещи: пълен преглед

Здраве

Така че сте направили собствено проучване и сте решили, че сте готови да поемете по пътя на тъмната страна. Все пак нека ви кажа за степента на вашето желание, защото може да изглежда илюзорно. В тази статия искам да предам колкото е възможно повече полезна информация, която обикновено се забравя. Много по-добре е да вземете курс и да разберете всичко, отколкото да прочетете цялата информация онлайн и да боравите само с теорията. Ето защо съм тук, за да ви помогна с планирането и изпълнението. Нищо в нашия живот не може да даде 100% гаранция, но ако следвате определени правила и съвети, шансът за провал е минимален. Както се казва: осъзнат – означава въоръжен.

Възраст
Тук ще се опитам да кажа само важното и без излишно, защото съм наясно, че това е темата, за която човек най-малко иска да чуе. Факт е, че младите момчета все още не са напълно оформени. Костите все още не са достигнали своя максимален потенциал. Много е вероятно стероидите да забавят (или да спрат) потенциалния растеж в тялото ви, който все още не е завършил. Никога не трябва да приемате, че вече сте „пораснали“. Има мит, че на 18-19 години човек вече е оформен. Това е невероятно рядък случай и шансът да сте един от тези „щастливци“ клони към нула.

За да проверите адекватно и да разберете колко сте напълно оформени, ще трябва да извършите рентгеновата процедура (сканиране на костите, а именно рентгенови лъчи). Само по този начин можете обективно да оцените степента на формиране на вашите кости. В този случай трябва да обърнете внимание на вашите епифизарни линии (EL) или пластини. Ако вашите EL все още не са развити, тогава вие растете. Ако вече сте развили EL, значи сте достигнали границата на своя растеж. И така, смятате ли, че желанието ви да сърфирате си струва да се намесите в механизма на растежа на костите си? Мисля че не. По-добре е да добавите още няколко сантиметра в обема на костите.

Второто безпокойство, което може да възникне, е потенциалното увреждане на оста HPT и ендокринната система. Тя е сложна, която е доста чувствителна към промени. Особено чувствителен е при млади хора, защото тялото все още се стабилизира, развива и расте. Тъй като в тази тема няма конкретни правила, които да казват кога можете да започнете курса, все пак си струва да бъдете търпеливи до 24-годишна възраст. Да, приятели, да мисля за курса само на 24 години. викам ти. Спрете да четете сега. Помислете и прочетете отново това изречение или статия!

Имайте ясно определен план за хранене

Противно на общоприетото схващане, стероидите не изграждат мускули сами. Би било магия, но знаем, че не се случва. Е, освен ако, разбира се, не вярвате в магия. Мислете за стероидите като за стерео/моно усилвател за субуфер във вашия дом или кола. Какво се случва, ако инсталирате усилвател, за да свържете субуфер, но използвате кабел с калибър 30, за да свържете всичко? Е, както във водопровод, е възможно да се проведе звук през крехка жица. Но ако свържете проводник с 10 калибър, след което включите цялата система, ще видите ефекта на BOOM.

Вашият план за хранене е ключът към вашия собствен успех. За да позволите на мускулите ви да растат, трябва да ги храните с нещо. Ако се храниш правилно, ще растеш. Ако вашата диета е лоша, тогава резултатът ще бъде същият като форма. Можете да инжектирате литри лекарства в себе си, но това няма да е от голяма полза. Всичко е въпрос на ДИЕТА.

Вашият план за хранене трябва да съответства на вашите цели


На първо място, трябва да определите общия дневен енергиен разход (TDEE). Това е броят на калориите, които изгаряте на ден. Има няколко начина за определяне на това съдържание на калории. Общо взето най-точно изчисление ще даде уред, който се прикрепя към тялото ви и с него ходите 24 часа. Но мисля, че можете да използвате по-лесен метод за изчисляване на вашия TDEE, който е умножаването на вашия MMM по 15. Това ще ви даде чудесна отправна точка за прием на калории на ден.

Но за да определите своя SMM, трябва да знаете процента на подкожната мазнина. За съжаление, това не е лесно да се направи с помощта на шублер или подобни устройства, които се намират във фитнеса. Грешката в изчисленията може да е твърде голяма. Тук картите са във вашите ръце, или използвайте X-Ray, или Tanita, или хидравлично претегляне … Като цяло всичко, където има минимална грешка и максимална точност в измерванията.

Какви ползи имам, когато знам дневния си енергиен разход?


Много просто. Ако искате да наддадете на тегло, тогава трябва да ядете с калориен излишък (тоест над вашия TDEE). Ако искате да отслабнете, тогава имате нужда от калориен дефицит.

Независимо дали сте професионалист или начинаещ, не ви препоръчвам да увеличавате или намалявате калориите с повече от 500-800 калории. Ако направите това, ще натрупате много мазнини или, в случай на загуба на тегло, това ще се отрази негативно на вашето здраве. И така, връщайки се към нашия пример, когато човек тежи 100 килограма, той ще се нуждае от 2795 калории (около 3k), за да получи месо. Или 1795 калории за отслабване. И сега това съдържание на калории трябва да бъде обвързано с нашите протеини, въглехидрати и мазнини. Тези макронутриенти имат следното съдържание на калории:

Белтъчини = 4 калории на 1 g;
Въглехидрати = 4k / 1g;
Мазнини = 9k / 1g.

Спортистите (мезоморфите) са по-лесни, но понякога имат и проблеми с хормоните. Накратко – да преминете елементарни тестове, да се научите да орете във фитнеса, да ядете храна, която ви подхожда и да спазвате оптималния ритъм на живот – това е на първо място, както казах. А във фармакологията – фокусирайте се върху типа метаболизъм, който преобладава при вас, като не забравяте този, който е по-нисък. Не просто – да. Но вероятно. Тук ще дам три варианта за масови курсове, които чрез проба и грешка наистина са най-предпочитаните за три типа метаболизъм. Ще кажа и нещо за спортното хранене, което също е полезно, ако свържете навивките. Не се фокусирайте сляпо върху статията – тя е предназначена да помогне в началния етап. И преди курса за набиране на маса трябва да имате преса на корема. Или хормоналната игра се превръща в онанизъм.

И по-нататък. Оптималната продължителност на курса за маса е 12 седмици. Кратките курсове, както в повечето случаи, не работят както трябва. Изглежда, че всички разбират, че е невъзможно да направите ъперкът за един месец, да се научите как да изпълнявате фигурен скок в баскетбола или да изстискате 150 килограма в легнало положение. Така че мускулите за истински растеж се нуждаят от известно време. 12 седмици, като за начало, това е. Без недоваряване за 4-5 седмици, ако сте адекватни и целта ви е сухо месо с кости.

Сега да пристъпим към обещаните три варианта за трите типа на силната половина на човечеството.

I. Ендоморф

  1. Първо, имаме нужда от подходящ тестостеронов естер. Харесва ви или не, най-удобното тесто за тези, които са склонни към натрупване на мазнини и вода, е тестостерон пропионат. 50-100 mg през ден.
  2. Ако има проблеми с поносимостта на инжекциите – тогава тестостерон енантат 250 mg на седмица. Това са моно излъчвания, които са най-лесни за управление и обикновено имат минимум изненади от тях.
  3. Без сустанони, омнадрен и ципионати. Първата среща е най-важна. И не превишавайте посочените дози. Те са повече от достатъчни за обикновен любител на определен етап.
  4. В допълнение към тестото – чисто анаболен компонент. Има само два варианта: Boldenone undecylenate / undecanoate (600 mg на седмица) или Methenolone enanthate, по-известен като Primobolan (400 – 600 mg на седмица). И двете дават увеличение на сухото месо, и двете са безопасни по отношение на излишното задържане на течности под кожата и се представят добре на фона на минимални дози тестостерон.
  5. Използваме както тестото, така и инжекционния AU през всичките 12 седмици. През първите 5-6 седмици има смисъл да добавите Turinabol. Освен това не ароматизира априори и не предизвиква натрупване на вода. Накратко – с такъв курс определено няма да изглеждате като капитан мутант, с подути бузи и вечно мокри от пот дупе и гръб.
  6. Основното нещо – в началния етап, без прогестини като тренболон и, ОСОБЕНО, нандролон. Метандростенолонът най-вероятно също не е подходящ за вас.
  7. Дръжте МИНИМУМ една плочка анастрозол под ръка и, ако е необходимо, само понижавайте естрадиола, умножавайки го извън границите.
  8. От спортното хранене съветвам BCAA (до максимума, но не повече от 80 грама на ден). Продукти, съдържащи бавни въглехидрати с минимално количество бързи (като Vitargo – напреднали гейнъри). И висококачествен суроватъчен протеин сутрин и веднага след тренировка.

II. Ектоморф

  1. В този случай тестостерон енантат е идеален. 500 mg на седмица ще бъде точно.
  2. Естествено Анастрозол също трябва да е под ръка.
  3. Но от анаболните агенти, според мен, нандролонът стреля най-добре за ектоморфите. Просто не приемайте дълго деканоат. Фенилпропионатът е идеалното решение. 100 mg всеки трети ден.
  4. И андроген, и AS – за всичките 12 седмици от курса.
  5. Но, Нандролон, това е прогестин в неговата чиста форма и следователно ще трябва да контролирате пролактина и прогестерона в тялото. И още – да имате под ръка някои от пролактиновите инхибитори. Същият бромокриптин или каберголин.
  6. За съжаление Болденон или Примаболан не помагат много на хора с ускорени метаболитни процеси. Не само така пиша. Наистина се забелязва на практика. Все пак можете да замените нандролон с болденон ундеканоат. Не по-малко от 600 и не повече от 800 mg на седмица. Прима определено не е вашето лекарство.
  7. Добре, точно ще има 30 – 40 mg Methandrostenolone за първите 4 – 5 седмици от курса.
  8. От спортните добавки – това са класическите гейнъри с голямо количество бързодействащи въглехидрати и (евентуално) с наличие на мазнини. Веднага след тренировката – това е задължително и още веднъж на ден. Изберете кога ви е по-удобно. Но не и преди лягане – това е глупаво. И протеин. Или суроватка няколко пъти на ден (20 – 30 грама на порция), или поне казеин преди лягане. Много. 50 – 60 грама след последното хранене, преди лягане.

III. Мезоморф
До момента – най-ясният тип общ метаболизъм за бодибилдинг. Тези момчета обикновено имат максимално увеличение на месото с минимални дози AAS. На първите етапи на химизирането – така със сигурност. Съответно, всъщност ще напиша курс, който ще даде най-изразения анаболизъм по отношение на мускулната тъкан.

  1. Тестостерон енантат 500 mg на седмица в продължение на 12 седмици.
  2. Анастрозол да има – разбира се.
  3. Но АС в конкретния случай е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН тренболон. И трябва да издържите инжекции, ако искате максимален резултат. Подобно на чистия Tren, само КАЧЕСТВЕН ацетатен естер работи. 100 mg през ден. Ако вече много нежно, тогава Хекса от Балкана на всеки три дни по ампула. Същото за 12 седмици.
  4. Преди това бих посъветвал също Метан или Оксиметалон. Но сега вече виждам, че за спортистите от Бога е по-добре да не ядат хапчета в живота. Генетиката позволява. И черният дроб ще ви благодари след 35-40 години.
  5. С пролактин или прогестерон с такъв курс, мезоморфите обикновено нямат проблеми, но – ако има нещо – Cabergoline половин таблетка два пъти седмично.
  6. Спортна яма – само BCAA. И колкото повече, толкова по-добре.

Общи препоръки за спортно хранене. Назовавайки някои варианти, във всеки от примерите, продукти като витамини, омега – 3 и глутамин – за всички и всеки първоначално според финансовите възможности. Глутамин – за тези, които наистина имат плячка. Но първите две са задължителни, ако имате нужда от здраво сърце и имунитет.

Ако Ви трябват анаболи, стероиди и искате план, то можете да разгледате този сайт.

Мощната SEO директория за статии