Проблеми с DPF / FAP филтрите и тяхното отстраняване

Uncategorized

Най-често причините за проблеми с DPF / FAP системите са комбинирани. На първо място проблеми причинява режима на каране на автомобилите в България. Голяма част от населението е концентрирано в големите градове, и шофира главно в градски режим (кратки разстояния при ниски обороти). При този режим, натрупаните твърди частици не успяват да изгорят, което запушва филтъра, което от своя страна води до влошаване работата на двигателя. При бензиновите автомобили – катализаторът е този, който прочиства, докато при дизеловите – това е DPG филтърът.
Възможни временни решения – dpf филтър – неговото почистване
Почистване на DPF филтъра с добавка и принудително регенериране или сваляне и физическо почистване- това решение включва сипване на добавка в резервоара, която повишава температурата на изгорелите газове, комбинирано с принудително регенериране активирано от компютъра на автомобила. За съжаление това решение много рядко е ефективно и често довежда до допълнителни проблеми (прекомерното повишаване на температурата на изгорелите газове може да навреди на турбо компресора на Вашия автомобил). Освен това в повечето случаи DPF филтъра е преминал ресурса си от 100 000 км и даже да има първоначално подобрение, след няколко месеца проблема се повтаря.

Единственото постоянно решение се явява самото премахване DPF / FAP. Това е постоянно и сигурно решение на проблема. Екипът на JTS Performance, премахва съдържанието на филтъра, като възстановява фабричния му вид ( чрез действията не се проличава физическа намеса, т.е. видът е като на оригиналния).
Освен физически, филтъра трябва да се премахне и софтуерно от управляващия блок на двигателя. Това е изключително важно, тъй като ако не се направи, автомобила остава в авариен режим, или продължава да прави регенерационни цикли, което вдига разхода на гориво и скъсява живота на двигателя. Освен това при някои автомобили, може да се получи разреждане на маслото с дизелово гориво, което не е успяло да изгори.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Идеи за модерна розова баня

Последните данни показват, че след години на стабилен спад средните емисии от новите автомобили са се повишили през последната година до 118,5 г. въглероден диоксид на километър. Според настоящите правила новите коли не трябва да емитират над 95 грама на километър средно към 2021 г.

Мощната SEO директория за статии