Препоръки при наемане на екип за ремонт на апартамент

Как да намерите изпълнител за ремонт

Препоръки при наемане на екип за ремонт на апартамент

Ремонт в апартамента: какво да търсите при наемане на екип

Репутацията на компанията

Разбира се, по-добре е да изберете компания за ремонта на вашия апартамент, чиято работа сте виждали лично – това може да е екип, завършил селската къща на вашите приятели или е направила преустройство в апартамента на колегите. Това дава възможност да се оцени лично качеството на работа и обратната връзка по процеса ще бъде възможно най-достоверна. Също така, търсене на фирма в Интернет може да даде добър резултат – ако компанията има собствен уебсайт, можете да се запознаете с портфолиото и да оцените работата на майсторите в него.

Ако това не е възможно, показателните моменти ще бъдат наличието на собствени инструменти и адекватен отговор на нереалистични искания. Тоест, ако поискате да организирате нещо немислимо, а служителите на компанията се съгласят без спор, струва си да помислите – къде е уловката? – и започнете да търсите компания, която отново да ремонтира апартамента. Включването на строителни инструменти в оценката също трябва да предполага обжалване пред друга организация, както и отрицателна реакция на вашето изявление, че ще включвате експерти от трети страни в оценката на резултатите от ремонта.

Договор

Договорът е само един от цял ​​списък  документи, който също включва:

проект (отсъствието му се счита за допустимо);

количествена сметка;

работен график;

списък на използваните материали (име, цена, количество);

техническа документация на инженерните системи (те включват канализация, окабеляване, отопление и т.н.).

В допълнение към задължителните клаузи (подробности за страните, продължителността на договора, неговата сума, процедура на плащане, списъка на извършената работа, етапите и сроковете им, както и чии материали, клиентът или изпълнителят ще бъдат използвани), в договора трябва да бъде записано следното:

гаранционен срок – периодът, през който екипът е длъжен да отстрани установените дефекти без заплащане от клиента;

наказание за неизпълнен труд или некачествена работа;

процедурата за внасяне на изменения / допълнения в случай на отклонение на сумата на договора от първоначалната.

С редки изключения ремонтът се извършва по плана и измененията в договора са неизбежни. Всички промени трябва да бъдат записани в допълнителни споразумения, подписани от двете страни.

Категорично не се препоръчва да се подписва споразумение, в което плащането е предвидено чрез израза „плащането се извършва след изясняване на обхвата на работата“ – това означава, че в резултат на ремонта можете да получите фактура за неочаквана сума. Всички обеми работа трябва да бъдат изчислени на началния етап.

приблизителна оценка

Оценката трябва да бъде проучена възможно най-внимателно. Списъкът на произведенията трябва ясно да съответства на реалността – недобросъвестни изпълнители могат да включват една и съща услуга два пъти под различни имена в прогнозата или обратно, да премахнат задължителните работи от нея, за да се появи ниската цена на ремонта, а в средата на ремонта да се изисква те да бъдат включени в прогнозата и заплащането.

За по-добро разбиране на подробностите на оценката е по-добре да се свържете с квалифициран експерт – той гарантирано ще забележи триковете и ще ви помогне да направите опция, която ви подхожда.

Приемане на работа

За да приемете работата е по-добре да изберете деня – по-лесно ще забележите недостатъци в работата, отколкото вечер с изкуствено осветление. Това се отнася за окончателното завършване на работата и за междинните етапи. Окончателната доставка на апартамента включва чистота и ред – строителните отпадъци трябва да бъдат премахнати, останките от лепило и боя отстранени, подовете да са измити. Ако не, вие имате пълно право да поискате привеждането на апартамента в жилищна форма, тъй като почистването и извозването на боклука е предвидено в прогнозата.

Приемането на апартамента се извършва в присъствието на бригадира на майсторите, извършили ремонта и, ако е възможно, на проектанта, по чийто проект е извършена работата. С акта на помирение във вашите ръце установявате съответствието на декларираните произведения и тези, които са били извършени при факта – не трябва да има никакви действия, които да не са съгласувани с вас. В противен случай поискайте обяснение.

Основните етапи в процеса на работа по прием са проверка на банята и електрозахранването. Водата трябва да тече без затруднения, под плочката не трябва да

Преди да започнат ремонти в апартамент или селска къща, много собственици се опитват да разберат, ако не в тънкостите на строителните и довършителните работи, то поне в общи линии. Сред основните въпроси на първия етап:

как да намерите отговорен изпълнител за ремонти;

кого да наемем – бригада или компания?

Работата е там, че много начинаещи за ремонт са поверени на фирми или частни занаятчии, всъщност на неоторизирани лица, чийто основен интерес е да генерират доходи чрез предоставянето на строителни услуги. Добре е, когато има кой да се свърже по съвет на приятели или положителни отзиви от добри приятели, а ако не? В крайна сметка настоящото отношение на значителен брой „бригади“, „фирми“ към показателя за качество, което в повечето случаи оставя много да се желае, не е тайна.

Кого да наемем – компания или частен екип? Няма еднозначен отговор. В един или друг случай има предимства и много съществени недостатъци. При сключване на споразумение с компанията клиентът може да разчита на твърди правни гаранции за качеството на извършената работа. При наемане на частни занаятчии ремонтът на апартаменти ще струва средно с 20-30% по-евтино, отколкото при фирма. Но в случаите на откриване на някакви недостатъци след приключване на работата, принуждаването на частните майстори да отстраняват недостатъци понякога е проблематично.

От друга страна, качеството на финала при работа със строителна фирма (дори една добре известна и със солиден офис) зависи от същите частни занаятчии, работещи в наета организация, където по известни причини има така наречената „текучество на персонал”. Често се случва, че вчера репутацията на компанията беше повишена от наистина готини професионалисти, съдържанието на които, между другото, струва много пари, а днес вместо това „полумайстори“ и работата не върви по план.

Проверка на частни изпълнители

В този случай основните съвети за вас са : в процеса на предварителни разговори с бъдещи изпълнители се интересувайте от въпроса, например относно последователността на етапите на ремонта на апартаменти, правилата за инсталиране на електрическо окабеляване или начините за полагане на същия линолеум, за вашата лична гледна точка върху строителните и довършителни материали, които планирате да използвате. , Чувствайте се свободни да задавате въпроси по общи теми за строителството. Също така е много препоръчително да разгледате извършена предишна работа на изпълнитела.

Предлаганите методи могат да определят нивото на подготвеност и квалификация на бригадири, работници, да се предпазят от псевдомайстори и други неприятности. Разбира се, степента на определен риск все още остава, но наличието на разнообразни професионални знания сред изпълнителите говори, като правило, в полза на наличието на сериозна практика.

има празнота, връзките трябва да са надеждни и в никакъв случай не трябва да текат. Не забравяйте да проверите работата на всички контакти и превключватели. Всички резултати се записват в акта за приемане на работа, ако установите недостатък, изпълнителят е длъжен да го коригира – преди това имате право да не плащате останалата част от сумата за ремонта.

Източник: TopMaistor.com

Мощната SEO директория за статии