Нов модел геймърска мишка

Геймърската мишка Zowie EC1-A е с ергономичен дизайн за дясна ръка и идва с оптичен сензор Avago 3310, позволяващ до 3200 DPI. Има 5 бутона – ляв и десен, два бутона за палеца и кликащ се скрол. Няма софтуер, който да съпортва EC1-A, но може да сменятe DPI в движение, като използвате бутона разположен в основата на мишката. Този модел геймърска мишка позволява да играете с 400, 800, 1600 или 3200 DPI и това ще задоволи повечето ви потребности по време на игра.

Трябва да споменем, че EC1-A има и по-малък брат с името EC2-A, който е със същите характеристики като EC1-A, но с по-малки размери (скъсена основа и по-нисък профил).

Vincent Tang, CEO на ZOWIE, казва:

„Идеята да се постави оптичен сензор AVAGO 3310 на EC серията беше разработена и тествана през ранния септември 2014 г. Беше моя идея да не пускаме тази нова серия веднага. Започнахме да получаваме много имейли за този продукт и това ме накара да осъзная, че съм направил огромна грешка, като съм игнорирал тези, които са в нужда от това, което обичат. Искам да се извиня на всички хора, които са подкрепяли EC серията. ZOWIE ще продължи да предлага различни геймърски продукти, весел гейминг!„

Характеристики:

· Ергономична форма за дясна ръка;

· Не се изискват драйвъри – включваш и играеш;

· Перфектна lift-off дистанция – около 1.5 – 1.8 мм;

· 24-стъпков скрол;

· Стъпки от 400, 800,1600, 3200 DPI;

· Нагаждащ се USB report rate 125, 500, 1000 Hz;

· Бутони – 5 на брой;

· Свързване чрез USB;

· Дължина на кабела – 2 м.

От страни на EC1-A са разположени двата бутона forward и backward, които са с много добра форма и размери. Ще се изненадате колко добре са позиционирани и колко добре реагират на клик и не на последно място имат добър ход при натиск, така че да не се активират при неволно натискане. В дясната част на мишката няма допълнително поставени бутони и имате достатъчно място за пръстите си.

От предната страна на ZOWIE EC1-A намираме свързан 2 метра гумиран кабел с USB конектор със златно покритие. Скролът се усеща доста приятен на допир и се чувства равномерната му стъпкова работа. В допълнение скролът свети в цвят съответстващ на DPI нивото, което използвате – червено: 400 DPI; розово: 800 DPI; синьо: 1600 DPI и зелено: 3200 DPI.

Като се погледне задната част на геймърската мишка ZOWIE EC1-A се вижда логото на компанията, което не свети, но със сигурност прави впечатление ергономичната форма на мишката.

Изключително приятно впечатление прави леко гумираната повърхност на мишката в черен матов цвят. Покритието позволява отлично захващане и контрол, който ще заобичате още на първия час игра.

img_7916524376_c6b14e562bОт долната страна на геймърската EC1-A се намира оптичният сензор AVAGO 3310, който се намира между 2 големи плъзгача. За отбелязване е, че в пакета на мишката ще намерите още два допълнителни плъзгача, като резервни части. Най-интересната част в тази мишка се намира в дясно от оптична сензор и то е едно малко копче, с което сменяте нивото на DPI. За да сме откровени, поставянето на суича за DPI от долната страна на мишката е нож с две остриета. На първо място всяка уважаваща себе си геймърска мишка трябва да има DPI суич, но сега идва въпросът къде е най-добре да бъде поставен. Както е в случая с EC1-A имате преимущество, че със сигурност няма да смените DPI по погрешка докато ви стрелят или се опитвате да отблъснете зерговете с всички сили. От друга страна, ако искате да застреляте някой, който е зад гърба ви и ви е необходим по голям DPI скок, това няма как да стане. Но, да бъдем честни, позиционерането на DPI суича не е изгубило нито една игра! Тук е мястото да споменем, че е изключително трудно, ако не и невъзможно да обърнем мишката по време на игра, поради изпускане или подпиране с пръст. Просто невероятна стабилност!

img_7688154215_dcfe06311b

Представяне по време на игра

Най-трудната част е да си представим, че ZOWIE EC1-A е геймърска мишка и като такава няма бутони до където ви стигат пръстите, няма заслепяваща подсветка, няма тежести за регулиране на теглото и дори няма оплетен кабел. След като се преживеят тези факти идва времете в което хващате мишката и започвате да играете толкова просто и лесно, че след първата игрова сесия от 4-5 часа ще се чудите, как може да е толкова хубаво. EC1-A работи плавно, чувства се невероятно в ръката, винаги знаете с какъв DPI играете, стабилна е при резки движения и на всичкото отгоре не трябва да влизате през 10 минути в софтуера, за да пренастройвате. Единственият недостатък на тази мишка може да се отбележи DPI суича от долната страна на мишката, но всеки си има предпочитания и както вече стана дума, има плюсове и минуси. Бутоните работят прекрасно, скрола ротира премерено, плъзгането е невероятно и кабела е достатъчно гъвкъв, за да няма заплитане, прекъсване или запречване.

В заключение

Може да се каже, че тази геймърска мишка има отлична ергономична форма за дясна ръка, невероятно гумирано покритие в матово черен цвят, много добре разположени бутони, реагиращи просто перфектно и скрол с премерен оборот. ZOWIE EC1-A се плъзга леко върху пада, има изключителна стабилност по време на резки движения и е невъзможно да я обърнете на една страна по време на игра. Няма тежести за регулиране на теглото, няма светещо лого, няма допълнителен брой бутони, но разполага с оптичен сензор AVAGO 3310 и работи по начин, с какъвто малко мишки в този ценови клас могат да се похвалят. Ако бюджетът ви е 100-120 лв. и търсите геймърска мишка, която ще ви накара да се чувствате истински геймър и горд собственик на геймърско оръжие, то EC1-A е вашата мишка. Без излишни натоварености и украси, тази мишка ще ви даде всичко, което очаквате от новата ви гейминг придобивка.

Този продукт можете да закупите от тук: https://www.callista.bg

Мощната SEO директория за статии