Как да изберем правилния диктофон – eто няколко съвета

Business

Използването на диктофон намира наистина широко приложение – за журналистите е немислимо да не разполагат с такъв, а занимания като воденето на блог или влог, които стават все по-често срещани, също предполагат ежедневната употреба на това устройство. И докато всеки смартфон притежава вградена апликация с диктофон, ако ви е необходим за професионални цели, ние горещо препоръчваме да се спрете на самостоятелно такова устройство.

Днешната статия е насочена именно към хората, които биха използвали диктофон в работата и ежедневието си. Предлагаме няколко ценни съвета, които биха могли да ви ориентират относно правилния избор – какъв диктофон да изберете, за какви харатеристики и спецификации да съблюдавате. Прочетете надолу и направете своя информиран избор.

Когато се впуснете в избирането на диктофон, първото нещо, което трябва да проверите, е качеството на записа, което той предоставя. Във всеки магазин бихте могли да тествате устройството – направете кратък тестов запис и прослушайте аудиото, за да се убедите в чистотата на звука. Изпробвайте го както без, така и със слушалки. Последното ни отвежда и към следващата важна характеристика – проверете дали диктофонът е снабден с жак за слушалки. Често ще сте на публично място и ще желаете да прослушате аудиото самостоятелно и в уединение.

Обърнете внимание и на батериите – към спецификациите на всяко устройство надлежно е описано за колко време бихте могли да разполагате с него в режим на работа. Понякога може да ви се наложи да направите по-дълги записи – ето защо е важно устройството да е в състояние да поддържа за дълго време записващ режим. Паметта е сред другите важни характеристики – дългите записи, съвсем естествено, ще изискват достатъчно място за съхранение и би било наистина неприятно, ако се окаже, че не ви достига необходимо пространство, за да запаметите направения от вас аудио запис.

Различните видове диктофони поддържат различни формати на запис, но може би е добра идея да се спрете на такъв, който залага на MP3. Това е може би най-често употребяваният формат, а дори и да ви трябва файлът в друг, бързо и лесно можете да го конвертирате, използвайки подходящ за целта софтуер.

Компактните размери са друго предимство на всеки диктофон – те са достатъчно малки, за да бъдат лесно преносими в чантата ви, а и предлагат твърде много функционалности. Доста от моделите поддържат опцията за подреждането на файловете в списъци и папки, което улеснява систематизацията и подредбата.

Бихте срещнали само позитиви от това да притежавате диктофон. Проучете различни варианти и се спрете на онзи, който в максимална степен ще обслужва собствените ви потребителски нужди.

Мощната SEO директория за статии