Какво е най-доброто работно облекло и обувки за готвачи

Business

Специализираното облекло за готвачи е задължително за всеки ресторант или заведение за хранене. То не само има функцията да предпазва, но и показва професионализма на готвача

Какво да търсим в облеклото за готвачи

Няма да сбъркате с черното или тъмносиньото – тези цветове изглеждат професионално и се съчетават с почти всичко, което означава, че можете да носите облеклото си за готвачи за много различни случаи. Ако избирате черно, уверете се, че е от висококачествена материя, тъй като по-евтините разновидности ще се износят много по-бързо. Що се отнася до размера, избирайте артикули, които пасват добре, но не са прекалено тесни. Не искате да се чувствате стегнати, но не искате и прекалено свободни дрехи, тъй като може да ви пречат, когато готвите. Изберете материи, които дишат добре, като памук, и избягвайте прекалено тежки или дебели дрехи. През летните месеци може да се нуждаете само от леко яке за готвачи, докато през зимата по-тежко яке или полар ще ви топлят.

Обувки за готвачи

Много готвачи носят обувки с гумени подметки, особено ако им се налага да ходят на открито или по прашни места. Може да искате да изберете обувки с нехлъзгащи се подметки и добро сцепление, ако работите на хлъзгав под в кухнята. Джапанките не са подходящи за използване в кухнята, тъй като не са подходящи обувки при работа около горещи повърхности. Някои готвачи предпочитат да носят обувки със затворени пръсти, докато работят. Затворените обувки предпазват краката ви от предмети като счупено стъкло и остри предмети по пода и се изискват на някои работни места. Ако възнамерявате да носите затворени обувки, изберете обувки, които имат известна вентилация, тъй като те ще ви помогнат да предотвратите прегряването на краката си.

Ризи и якета за готвачи

Ако работите в ресторант или бар, от вас може да се очаква да носите сако за готвачи. Те се предлагат в широка гама от цветове и материи. Якетата за готвачи са предназначени да ви предпазват от изгаряния и разливи и трябва да са с дълги ръкави, маншети и преден цип. Други видове облекло за готвачи, като например ризи за готвачи, обикновено са с къси ръкави. Ризите на готвача се предлагат в много различни материи, като памук, лен и полиестер. Ако работите в търговска кухня, видът на ризата или якето на готвача, което ще изберете, ще зависи от това какво се изисква. В ресторант може да се очаква да носите бяла готварска риза, докато в търговска кухня може да се очаква да носите цветна готварска риза или бяло готварско сако.

Палта за готвачи

Когато работите на открито или през студените месеци, може да искате да носите палто. Непромокаемото палто може да бъде полезно, когато работите навън, особено ако трябва да стоите близо до водоизточник. Като алтернатива може да предпочетете да носите устойчиво на дъжд яке и да носите чадър за допълнителна защита. Ако планирате да носите зимно палто, уверете се, че то е предназначено за работа на открито. Този тип палто може да има допълнителни джобове, да е изработено от дишаща материя и да има качулка.

Мощната SEO директория за статии