Идеи за модерна розова баня

Розовото е цвят, който се използва в декорацията от векове. Въпреки че се асоциира с женственост и романтизъм, истината е, че розовите бани са голям хит, защото това е цвят, който осигурява топлина и спокойствие.

Розовите бани отново са на мода и се използват често в декорацията от интериорни дизайнери и проектанти от цял свят. Искате ли да разберете как да декорирате розова баня?

Розовият цвят в декорацията

През последните години розовият цвят се използва много в декорацията. Сега тя е по-модерна от всякога и е най-добрата тенденция, която можете да включите във всяка стая на дома си.

Розовото вече не е чисто женски или детски цвят, а се е превърнало в мощен цвят в декорацията. Това е много енергичен и позитивен цвят, който се свързва и със спокойствие и свобода.

Според Фън Шуй розовото и червеното са най-силните цветове. Те носят много положителни вибрации и това е добре дошло сутрин, когато си взимаме душ, преди да започнем деня.

Можете да избирате между ярко розово, меко розово като Барби или пастелно розово със сьомгови или бледорозови тонове за уютни бани според собствените си предпочитания.

Как да декорирате розови бани

Розови настилки за баня

Започваме с една много практична идея, ако искате да добавите розово в банята си: през пода. Модерните бани се отличават с цвят чрез плочки и винилови настилки в смели нюанси.

Ако харесвате розови бани, но не искате да изглеждате прекалено претрупани, направете така, че розовото да остане незабелязано, но да присъства на голяма повърхност, например на пода. Розовите плочки за баня, съчетани със сиво или черно, придават много кичозен вид на банята от 60-те години на миналия век. Но можете да изберете и розово и бяло за пода, с изключително елегантен мраморен ефект.

В розовата баня подът от имитация на дърво с цвят на сьомга изглежда много естествено. Има много дървесни видове, които притежават този красив подтон, който може да се използва за постигане на желания ефект по фин начин.

Накрая една малко по-рискована тенденция за пода на банята, ако искате да включите розово по някакъв начин. При хидравличните плочки и мозайките този цвят, заедно с други, които се съчетават перфектно в същата хроматична гама, ще ви позволи да имате розовата баня, която винаги сте искали.

Розови плочки за баня

Плочки за баня

Ако искате да отидете по-далеч и да добавите нотка на най-романтичното розово към вашата баня, изберете няколко красиви плочки, за да облечете стените. Този тип плочки се вписват идеално в рустик и винтидж стил, в зависимост от избрания нюанс.

Покрийте всички стени на вашата баня със светлорозови плочки или смесете този цвят с друг. Ако не искате да е твърде натоварено, идеални са малки мозаечни плочки, които добавят бежови и бели тонове.

Друга алтернатива би била да покриете само една част от банята с розови плочки. Например зоната за душ или предната част на мивката, за да насочите цялото внимание към тази точка на стаята.

Плочките, които покриват стената на половината височина или под формата на розов фриз, са друг вариант да й придадете различен акцент. Особено в малки бани, този цвят дава много живот и светлина.  

Мощната SEO директория за статии