Защо да използваме слънцезащита

Здраве

и добра хидратация през зимата?

Има много основателни причини да използвате слънцезащитни продукти и да спазвате добри хидратационни навици дори през зимата. От една страна, UV лъчите на слънцето могат да бъдат също толкова вредни през зимата, колкото и през лятото. И, разбира се, дехидратацията може да настъпи по всяко време на годината.

Когато повечето хора си помислят за слънцезащитен крем, те автоматично се сещат за лятото. Знаете ли обаче, че трябва да използвате овлажняващ лосион за след слънце Sun Like през цялата година, дори и през зимата? Ето защо:

Слънчевите лъчи са не само вредни, но и студеното време може да изсуши кожата ви. Това означава, че кожата ви е по-податлива на увреждане от слънчевите лъчи.

За да предпазите кожата си от слънчевите лъчи и студеното време, трябва да използвате слънцезащитни продукти и да поддържате кожата си хидратирана. Ето няколко съвета как да направите и двете:

  • Изберете слънцезащитен крем със SPF 30 или по-висок.
  • Нанасяйте слънцезащитен продукт върху цялата открита кожа, включително лицето, шията, ушите и ръцете.
  • Нанасяйте слънцезащитния продукт на всеки два часа или по-често, ако се потите или плувате.
  • Пийте много вода, за да сте хидратирани.
  • Избягвайте алкохола, който може да дехидратира кожата ви.
  • Носете защитно облекло, като например шапка, когато сте навън.

Като следвате тези съвети, можете да защитите кожата си от вредните слънчеви лъчи и от студеното време.

Слънцезащита през зимата

Не е тайна, че слънцето може да навреди на кожата ви дори през зимата. Ето защо е важно да предприемете някои основни стъпки, за да се предпазите от вредните слънчеви лъчи.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Етерични масла срещу ароматни масла: Кое е по-добро?

Носенето на слънцезащитен крем винаги е добра идея, дори когато навън е студено. Търсете слънцезащитен крем с SPF поне 15, който осигурява защита както от UVA, така и от UVB лъчите. Нанасяйте слънцезащитен продукт върху цялата открита кожа, включително лицето, шията, ушите и ръцете.

Друг начин да предпазите кожата си от слънцето е да носите защитно облекло. Ризите с дълги ръкави, дългите панталони и шапките могат да ви помогнат да предпазите кожата си от слънчевите лъчи. Ако ще бъдете навън за продължителен период от време, помислете за носене на слънцезащитно облекло, което има SPF рейтинг.

И накрая, опитайте се да останете на сянка, доколкото е възможно. Слънчевите лъчи са най-силни между 10 и 16 ч., така че, ако можете, избягвайте да сте на пряка слънчева светлина в тези часове.

Като предприемете някои прости стъпки за защита на кожата си, можете да се наслаждавате на зимното слънце без притеснения. Слънчевите лъчи са също толкова вредни през зимата, колкото и през лятото. Всъщност през зимата те могат да бъдат още по-вредни, тъй като слънчевите лъчи се отразяват от снега. Това означава, че получавате два пъти повече вредни ултравиолетови лъчи. Козметика, предпазваща от слънцето ще ви помогне да използвате и продукти с ретинол, които не може да употребявате по време на лятото.

Въпреки че зимните дни са по-кратки и слънцето не е толкова силно, колкото през лятото, все пак е важно да вземете предпазни мерки срещу вредните ултравиолетови лъчи на слънцето. Носенето на слънцезащитен крем, ограничаването на престоя на слънце и покриването с дрехи са ефективни начини да се предпазите от слънцето през зимата.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как Да Изберем Най-Добрата Четка За Зъби За Своите Нужди?
Мощната SEO директория за статии