Грижа за мъжката кожа

Здраве

Когато говорим за грижи за кожата, винаги сякаш подсъзнателно насочваме разговора към женската кожа, защото жените обръщат много повече внимание на кожата си и проблемите, които може да възникнат, ако не я поддържат. Мъжката кожа обаче е различна и въпреки факта, че в повечето случаи мъжете нямат навика да полагат толкова грижи за кожата си, все пак тенденцията се променя и все повече мъже започват да се интересуват от това да имат здрава кожа, и това да ги кара да изглеждат и да се чувстват добре.

                                           
За да се поддържа мъжката кожа здрава и чиста, не е достатъчно само почистване и хидратиране, нито пък силен афтършейф. За да не бъде суха и груба кожа, мъжете трябва да следват ежедневна рутина, която да се превърне в личен мъжки режим за грижа за кожата.

Ето няколко от нашите съвет в тази посока.


Основни грижи за мъжката кожа – съвети за изграждане на рутина


Рутината за грижа за здравата кожа включва винаги в триадата: почистване, третиране и хидратиране.

Мъжете ежедневно са изложени на замърсяване, автомобилни газове, цигарен дим и други замърсители, които увреждат кожата. Те са склонни да имат по-мазна кожа и генетично имат по-плътна кожа от жените.

Ето защо те трябва да използват подходящ измиващ продукт за лице. Почистването е от съществено значение за премахване на мъртвите кожни клетки и натрупаните замърсявания от деня.

Нашата препоръка за мъжете е да използват мек измиващ продукт, който ще почисти кожата, без да я изсуши.

Мъжете нямат навика да почистват лицето си със специален продукт преди лягане, а пропускането на тази стъпка може да доведе до образуването на несъвършенства – бели точки, черни точки и акне.

Ако такива вече са се появили, имаме решение. За третирането на несъвършенствата, препоръчваме на мъжете да използват активен продукт, който да е съобразен с типа пъпки и проблем. При подкожни пъпки – препоръчваме включването на активен крем. При гнойни пъпки, изборът е също лесен и ясен  –активен лосион.

Използването на хидратиращ продукт е задължителна стъпка и при мъжете. Хидратацията помага да се поддържа кожата хидратирана и я предпазва от изсушаване или лющене.


Мъже, изберете хидратант, който е подходящ за вашия тип кожа и го нанасяйте всеки ден, след третирането на несъвършенствата Ако в момента нямате активни пъпки, тогава директно преминете към тази стъпка след измиването.


Ексфолирането е друга важна точка от ежедневната рутина на мъжете. При тях е препоръчително веднъж или два пъти седмично да го правят. Това ще помогне в премахването на мъртвите кожни клетки и отпушване на порите. За целта трябва да изберете подходящ ексфолиант за мъжка кожа.

Може да звучи като клише, но е добре да избягвате пушенето и прекомерната консумация на алкохол. Те доказано имат отрицателни ефекти върху кожата ви, което води до преждевременно стареене и други кожни проблеми.


 
Как да се грижим за кожата на мъжете с черни точки?


Както стана ясно, ако не се грижите добре за кожата си, образуването на несъвършенствата е гарантирано. И при мъжете, и при жените включването на подходящи продукти в рутината за грижа за кожата е задължително за поддържането на кожата здрава.

Серията продукти Acne Out са дерматологично разработени продукти с уникална патентована формула за цялостна грижа за мазна и склонна към акне кожа, черни точки и разширени пори подходящи и за нуждите на мъжката кожа.

Освен че предотвратяват появата на черни точки, пъпки, акне, серията съдържа и продукт за справяне с прекомерното омазняване на кожата.

Независимо дали сме мъже или жени, грижата за кожата трябва да бъде част от нашата ежедневна рутина, а изборът на подходящи продукти е определящ за успеха ни.

Продуктите от серията Acne Out са изключително лесни за включване в ежедневието и рутината ни. Опитай и ти – благодари ни после.

Мощната SEO директория за статии