Видове покривни хидроизолации – каква е цената за ремонт на покрив

ремонт на покриви Uncategorized

Водата е огромна заплаха за стабилността на сградите. Ето защо, за да се ограничи и да се предотврати намокрянето на конструкцията, се използват различни видове покривни хидроизолации. В нашата публикация ще разгледаме критериите за разделяне на покривните хидроизолации и изолации от битумни маси и термозаваряеми покривни мембрани. Ще се убедим, че не е задължително цената за ремонт на покрив да е много висока.

ремонт на покриви от Ремонти Покриви

Какви видове хидроизолационни покрития има?

Според начина на полагане на хидроизолационния слой се различават вертикална хидроизолация, т.е. закрепване на стените, и хоризонтална хидроизолация – закрепване на основи, тавани и покриви. Вторият критерий за разделяне на покривните хидроизолации е видът риск, който представлява водата.
Следователно това ще бъдат предпазни мерки:
• Пароизолация, защитаваща стените на сградата срещу водни пари.
• Против влага.
• Противоводен, предпазващ основите от въздействието на водата, упражняваща хидростатично налягане.

Хидроизолацията се разделя допълнително на лека, средна и тежка. Леките предпазват конструкцията от проникване на влага в странична посока, а средните срещу директна дъждовна вода и просмукване към преградата. Тежката хидроизолация, от друга страна, предпазва сградата от вода под налягане.

Последният критерий за разделяне на изолацията е материалът, от който е направена хидроизолацията. Следователно се прави разлика между минерална, битумна и пластмасова хидроизолация.

Какво е битумна хидроизолация?

Хидроизолации от битумни маси, както и каучукови и полиуретанови маси намират приложение предимно при изолация на основи и фундаментни стени, балкони и тераси. Битумната хидроизолация е течен или полутечен изолационен материал на асфалтова основа. Те покриват запечатаната повърхност с равномерен слой, поради което се наричат безшевни. Благодарение на добавените към асфалта химикали, засилващи изолационните свойства и улесняващи разстилането на масата, битумната хидроизолация е подходяща дори за повърхности с много сложни форми. Те също така подобряват адхезията и гъвкавостта на изолираната повърхност.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Познавам моя светец покровител, но не мога да намеря неговата икона. Какво да правя?

Кога се използват тежки хидроизолации от термозалепващи мембрани?

Тежки хидроизолации от термозаварен покривен филц са за изолация на фундаментни плочи, подове в подземни гаражи, “зелени” тераси и балкони, както и тавани и плоски покриви. Това са рулонни хидроизолации, изработени върху различни матрици и монтирани с механични крепежни елементи или залепени. Последните осигуряват най-плътните контактни връзки, освен това се монтират изключително лесно и бързо.

Къде да намерите атрактивна цена за ремонти на покрив?

На remontipokrivi.net! Специалистите ще ви консултират подробно и заедно ще намерите решение дори на най-трудния въпрос. Можете да ги потърсите на телефон 0897 722 636. Цените започват 12.60 лв./кв. метър – с материалите и работата.

Мощната SEO директория за статии