Видове покривни хидроизолации – каква е цената за ремонт на покрив

ремонт на покриви Uncategorized

Водата е огромна заплаха за стабилността на сградите. Ето защо, за да се ограничи и да се предотврати намокрянето на конструкцията, се използват различни видове покривни хидроизолации. В нашата публикация ще разгледаме критериите за разделяне на покривните хидроизолации и изолации от битумни маси и термозаваряеми покривни мембрани. Ще се убедим, че не е задължително цената за ремонт на покрив да е много висока.

ремонт на покриви от Ремонти Покриви

Какви видове хидроизолационни покрития има?

Според начина на полагане на хидроизолационния слой се различават вертикална хидроизолация, т.е. закрепване на стените, и хоризонтална хидроизолация – закрепване на основи, тавани и покриви. Вторият критерий за разделяне на покривните хидроизолации е видът риск, който представлява водата.
Следователно това ще бъдат предпазни мерки:
• Пароизолация, защитаваща стените на сградата срещу водни пари.
• Против влага.
• Противоводен, предпазващ основите от въздействието на водата, упражняваща хидростатично налягане.

Хидроизолацията се разделя допълнително на лека, средна и тежка. Леките предпазват конструкцията от проникване на влага в странична посока, а средните срещу директна дъждовна вода и просмукване към преградата. Тежката хидроизолация, от друга страна, предпазва сградата от вода под налягане.

Последният критерий за разделяне на изолацията е материалът, от който е направена хидроизолацията. Следователно се прави разлика между минерална, битумна и пластмасова хидроизолация.

Какво е битумна хидроизолация?

Хидроизолации от битумни маси, както и каучукови и полиуретанови маси намират приложение предимно при изолация на основи и фундаментни стени, балкони и тераси. Битумната хидроизолация е течен или полутечен изолационен материал на асфалтова основа. Те покриват запечатаната повърхност с равномерен слой, поради което се наричат безшевни. Благодарение на добавените към асфалта химикали, засилващи изолационните свойства и улесняващи разстилането на масата, битумната хидроизолация е подходяща дори за повърхности с много сложни форми. Те също така подобряват адхезията и гъвкавостта на изолираната повърхност.

Кога се използват тежки хидроизолации от термозалепващи мембрани?

Тежки хидроизолации от термозаварен покривен филц са за изолация на фундаментни плочи, подове в подземни гаражи, “зелени” тераси и балкони, както и тавани и плоски покриви. Това са рулонни хидроизолации, изработени върху различни матрици и монтирани с механични крепежни елементи или залепени. Последните осигуряват най-плътните контактни връзки, освен това се монтират изключително лесно и бързо.

Къде да намерите атрактивна цена за ремонти на покрив?

На remontipokrivi.net! Специалистите ще ви консултират подробно и заедно ще намерите решение дори на най-трудния въпрос. Можете да ги потърсите на телефон 0897 722 636. Цените започват 12.60 лв./кв. метър – с материалите и работата.

Мощната SEO директория за статии