Видове климатици

Дом и семейство

Преди да купите климатик е важно да знаете неговия BTU капацитет. Най-често срещаните BTU капацитети варират от 6 000 до 12 000 и са достатъчни за всекидневни с обичайни размери. Изборът на правилния размер ще гарантира, че той консумира най-малко енергия, като същевременно осигурява подходящо охлаждане. След това трябва да вземете под внимание вида му, за да изберете правилния климатик за вашата стая. В тази статия ще говорим за сплит системи, системи през стената, системи с пакетирани терминали и прозоречни модули.

Сплит системи

Климатиците със сплит система са по-сложни от пакетираните. Вместо единична единица, тези уреди са свързани с тънък сноп от проводници и тръби. Тръбите пренасят хладилния агент, докато кабелите осигуряват електричество към вътрешното тяло. Климатиците със сплит система се категоризират според техния размер, дизайн и изисквания за поддръжка. За монтаж на такъв е препоръчително да се свържете с лицензиран техник за климатици. Прочетете, за да научите за изискванията за поддръжка на сплит системи.

Устройството с обратен цикъл използва компресор за осигуряване на отопление и охлаждане. За да направи това, хладилният агент преминава през камерите на системата и след това тече към кондензатора. След като хладилният агент достигне кондензатора, той започва да се загрява. След това тече през дома, за да го поддържа топъл. Климатиците със сплит система имат няколко предимства пред другите видове климатици

Ето някои от тях:

Системи за преминаване през стената

Стенните климатици могат да бъдат монтирани в изреза на външната стена и могат да осигурят отопление или охлаждане на една стая. Те са особено полезни в малки пространства, където тръбопроводите не са практични или осъществими. Освен това, тези климатици изискват по-малко поддръжка и не използват тръбопроводи, което ви позволява да се насладите на предимствата на отоплението и охлаждането в едно тяло. Те също така са безопасни за инсталиране, тъй като разполагат с прекъсвачи на детектор за ток на утечка (LCDI) за предотвратяване на токов удар.

Стенните климатици могат да се монтират в различни видове помещения. Има модели, които осигуряват само охлаждане, които са най-подходящи за помещения, които не са оградени с прозорци. Има и модели с допълнително отопление. Те също могат да бъдат направени интелигентни чрез свързване с вашите интелигентни домашни устройства, като Alexa. Въпреки това е важно да вземете предвид вашите нужди, преди да закупите стенен климатик.

Пакетирани терминални системи

Пакетираните терминални климатици са самостоятелни системи за отопление и климатизация, които често се използват в хотели, мотели, болници, жилища за възрастни хора, кооперации, жилищни сгради, допълнителни стаи, слънчеви бани и други търговски помещения. Те също така често се използват в домове в различни настройки. Въпреки името си, пакетираните терминални климатици не са подходящи за всяка ситуация. Някои често срещани местоположения за опаковани терминални климатици включват апартаменти, слънчеви бани и допълнителни стаи.

Недостатъкът на пакетираните терминални климатици е предизвикателството при монтажа им. Те трябва да бъдат измерени точно, за да сте сигурни, че ще паснат правилно. След като направите вашите измервания, можете да изберете най-доброто място на стената, за да инсталирате вашия нов PTAC. Уверете се, че сте избрали място без препятствия, тъй като това ще окаже влияние върху ефективността ви при охлаждане и отопление. След това можете да преминете към следващото предизвикателство – регулиране на термостата.

Прозоречни модули

Можете да избирате между различни видове дограма за климатици. Предлагат се в различни размери, форми и цветове. Тези устройства често са преносими и могат да се преместват от стая в стая в зависимост от местоположението на прозореца. Те работят независимо от HVAC системата на вашия дом. Въпреки че те често са най-евтиният вариант, може да помислите за прозорец, ако имате малко пространство. Ако нямате нищо против да имате шумна машина в стаята си, можете да изберете прозорец, ако искате такъв, който не е твърде голям или малък.

Размерът на вашата стая ще повлияе кой модул е ??най-ефективен. Прозоречните AC модули се нуждаят от приблизително 20 BTU мощност, за да охладят един квадратен метър. За да определите размера на вашия модул, умножете квадратния метър на стаята по 20. Местоположението на вашия прозорец и времето също ще определят количеството охлаждаща мощност, от която се нуждаете. Има модели, които са безшумни. Освен че са тихи, има модели, които се предлагат със специална тиха настройка за тези, които предпочитат да спят удобно.

Мощната SEO директория за статии