SEO оптимизатор “специалист”

Business

И така, кой е SEO оптимизатор? На първо място, това е специалист, чиято задача е популяризирането на сайтове в Интернет . Той е отговорен за това, че сайтът е на първите места в резултатите от търсенето. И колкото по-висока е позицията, която сайтът заема, толкова по-добре, SEO оптимизаторът е провеждал SEO популяризация на уебсайта. Те са наети да популяризират онлайн магазини, определени ресурси или определени продукти в Интернет.

Каква е същността на SEO-оптимизатора (специалиста)

Самият термин, който се появи в началото на двадесети и първи век, първоначално означаваше чисто оптимизация на търсенето, но сега е нараснал от тези граници и предполага огромен и сложен набор от мерки, които са насочени към популяризиране на ресурса и неговото популяризиране в Интернет. Добавени са нови термини и понятия:

Snippets – представлява е фрагмент от резултатите на търсачката.

Инфлуенсър – наименованието идва от глагола influence, който означава оказвам влияние. Инфлуенсърите са хора, които имат силно влияние в социалните мрежи.

Оптимизиране за гласово търсене

Mobile UX

CTR и времето на престой

В известен смисъл тази работа е подобна на работата на маркетолог. Той е отговорен и за промотирането на продукта трябва да го направи привлекателен за хората. На първо място, ресурсът трябва да има уникално и интересно съдържание. Следващият етап е рекламата. Използвайки методи за популяризиране за търсачките, SEO оптимизаторът създава реклами. Да, именно те се показват сред резултатите от търсенето, преди да се показват видеоклипове, в мобилни приложения, социални мрежи и други сайтове.

Каква е заплатата на SEO-оптимизаторите

Всичко зависи от нивото на специализираните знания. Работата в офиса не е много печеливша. Но ако работите на свободна практика, при SEO-оптимизацията можете да постигнете добро заплащане на месец. И това не е границата.

Най-лесният начин да станете SEO оптимизатор, е за човек с невероятно търпение. В крайна сметка всеки ден трябва да изпълнявате поредица от рутинни, макар и не много трудни задачи, резултатът от които може да се появи много по-късно – само след няколко месеца.

Освен това способността да се мисли творчески ще бъде незаменим. Ако оптимизаторът се занимава с популяризирането на онлайн магазин, но не знае как да организира продажбата на своите стоки или не разбира за кого е предназначен този продукт, е малко вероятно той да успее да свърши тази работа ефективно.

Трябва ли за SEO оптимизиране да знаем програмни езици

Това е един от често срещаните митове, че SEO оптимизацията е тясно свързана с ИТ индустрията. По-скоро е по-близо до сферата на маркетинга. Но разбира се, са необходими минимални познания в уеб разработката, за да се направят промени в сайта.

Къде мога да получа необходимите SEO умения

В българското пространство няма университети, които да преподават това умение на достатъчно добро ниво. Ето защо е необходимо да се занимавате със саморазвитие, да търсите информация в Интернет за онлайн ресурси по този въпрос и да се поучите от грешки – свои или чужди.

И двата начина са добри. С тази разлика, че първата ще бъде ниска цена на началния етап, а втората – при по-нататъшна работа. В края на краищата, ако откриете добре платен курс (под формата на онлайн уебинари), в който е съсредоточен опитът на неговите автори, за предпочитане е незабавно да вземете предвид грешките на другите, за да не допуснете своя и вече успешно да работите в избраната област.

Надявам се, че ясно казах кой е SEO-оптимизаторът, какво представлява и какви са неговите задачи. Лично аз съм такъв и ако трябва да популяризирате сайт в Google, свържете се с мен и няма да съжалявате.

Статията е подготвена от копирайтър на фирмата:

Кликнете върху изображението, за да бъдете препратени към сайтът за SEO SEO оптимизация

Мощната SEO директория за статии