С какви медицински туники ще се чувстваме най-комфортно на работното място?

Мода

Работата в болнично заведение изисква носенето на специално облекло, което да е удобно и да предпазва медиците от различни зарази и инфекции, разливане на кръв и директен контакт с нея. За целта се използват специалните мъжки и дамски медицински туники. Но как да изберем такива, че да се чувстваме най-комфортно по време на работа и какви видове има според онлайн магазин Stenso Какво е особеното при този тип служебно облекло?

Какво е важно, за да са комфортни медицинските туники?

Здравните работници са достатъчно заети да спасяват човешки животи, за да се грижат и за това какво да обличат всеки път, за да се чувстват удобно по време на работа. Добър вариант е предварително да си осигурят комфортни и функционални медицински туники, които да са памучни и с които да се чувстват добре. Ето някои особености, на които е важно да се обърне внимание:

  • професионалната визия – служителят трябва да изглежда елегантно и стилно, така че да създава образ и усещане за професионализъм и пациентите да се чувстват в сигурни ръце. За целта медицинските туники трябва да са достатъчно дълги и добре оразмерени според пропорциите на тялото. Така самите лекари ще си създадат допълнително самочувствие;
  • качествената памучна материя – съвременните болнични облекла се изработват от качествен памук, който е приятен на допир с кожата, има достатъчна плътност, за да не пропуска течности и същевременно е издръжлив на разтягания и многобройни изпирания;
  • високото качество – качеството на изработката оказва влияние върху удобството и комфорта по време на носене. Създаването на усещане за здравина предизвиква чувства на сигурност дори и в най-натоварените работни ситуации;
  • достатъчен брой джобове – често мед. служителите носят различни дребни вещи в себе си като лекарства, очила, телефон и други подобни, за което са им нужни и достатъчен брой джобове. Бързото откриване и получаване на нужните инструменти също повишава удобството и комфорта при работа.

Какви разновидности се предлагат на пазара днес?

За да се повиши комфортът при носене на медицински туники е важно да са правилно подбрани. На пазара има различни видове цветни мъжки и женски решения с копчета. За да се погрижат за добрата си визия лекарите и мед. сестрите, трябва да носят и подходящите за всеки от половете униформи. Ако сезонът е лято, логично е да носят продукти с къси или ¾ ръкави. Това ще им осигури повишен комфорт и естествено проветрение на кожата и нейното охлаждане в летните горещини.

Цветовете на медицинските туники имат значение и се вземат под внимание при избора. Сестрите носят бели униформи, докато старшата мед. сестрата може да е в синьо. Хирургът е в зелено, тъй като неутрализира червения цвят на кръвта и не отвлича вниманието и концентрацията при операция. Съществуват и шарени дрехи с комбинация от различни нюанси.

Кое ги прави важни за носене по време на работа?

Съществува недоумението сред хората защо е важно носенето на медицински туники по време на работа. Подобна униформа разграничава служебните лица и ги предпазва от попадане на кръв от пациента. На второ място, подобни дрехи се изключително удобни и не възпрепятстват движението по никакъв начин. Те са лесни за поддръжка и бързо съхнат, предлагат естествено проветрение и отлична визия на служебните лица.Според магазин Стенсо е важна редовната поддръжка на работното облекло, а за целта се използва по-издръжлива и дълготрайна материята, която е примесена с полиестер. Това я прави устойчива на разтягане дори и при голям брой цикли на изпиране и гладене, като същевременно забавя избледняването на цветовете.

Мощната SEO директория за статии