Пазаруване с кредитната карта

Повечето хора и най-вече жените обичат да пазаруват. Така че трудно могат да се лишат от удобството, което предоставя кредитната карта. С нея могат да се купят най-различни неща. Дори когато сте останали без пари, благодарение на вашата кредитна карта можете да платите за нещо, което ви трябва. Покупка на телевизор, плащане на данъци, купуване на билет за самолет, плащане за зъболекар и много други.

Когато отивате на шопинг само с дебитна или кредитна карта, винаги си носете документ за самоличност или поне шофьорска книжка, защото мога да ви ги потърсят. Законът разрешава това на продавачите, но той е във ваш интерес. Така ако някой ви открадне кредитната карта, той няма да може да я ползва, ако не се идентифицира.

Пазарувайки с кредитната карта вие я подавате на продавача, който я пъха в специален постерминал. Често пъти ние клиентите сами правим това. Когато излезе бележка, че транзакцията е осъществена, потвърждавате плащането с подпис и прибирате обратно вашата кредитна или дебитна карта.

Процента на пазаруващи с дебитни карти през интернет нараства с всяка изминала година. С нея може да се плати и да се купи абсолютно всичко през интернет. Просто отивате на сайта или онлайн магазина, в който сте си харесали някакъв продукт. Кликвате върху избрания от вас продукт и следвате стъпките, попълвате формуляр онлайн. Често пъти тези сайтове не изискват регистрация, вместо това са разработили бърза форма за поръчка. Когато стигнете до полето за кредитната карта въведете нейният номер. Задължително трябва да имате имейл, него въвеждате при заплащането и получавате потвърждение че то е осъществено. За по-голяма сигурност проверявайте наличността на вашата кредитна карта през определен интервал от време.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Важни неща, които трябва да имате предвид при избор на компания за пътна помощ

Внимавайте когато плащате с кредитна карта, ако ползвате пари на кредит трябва да ги върнете навреме. Гратисните периоди обикновено са в рамките на два месеца, през това време не дължите лихви на банките.

Пазарувайте само от утвърдени интернет сайтове. Ако имате съмнения за някой сайт, просто не го ползвайте. Иначе рискувате да бъдете измамени.

 

Източник: PARITE.BG

 

 

Мощната SEO директория за статии