Музикални инструменти – какви видове флейти съществуват

Дом и семейство

Има няколко вида музикални инструменти флейта: пиколо ( пиколо или сопранино), концертна флейта (сопрано), алто флейта, бас флейта и контрабасова флейта.

Музикални инструменти – Концертни флейти

Сопрановата флейта в C тунинг е основният инструмент в семейството. За разлика от други семейства духови инструменти, като саксофона , музикантът не е специализиран изключително в алт, бас или пиколо. Основният инструмент на флейтиста – флейта, сопран и всички други видове той владее на място W oruyu. Други видове флейта не се използват постоянно в оркестъра, а само добавят нюанси към една или друга композиция. По този начин овладяването на концертната флейта е най -важната стъпка в обучението.

Алто флейти

Алтовата флейта често се среща в оркестъра. Неговият специфичен нисък тембър добавя пълнота към звука на по -висок дървен духов. Структурата и техниката на свирене на алтовата флейта е подобна на обичайната, но звучи в G настройката, тоест с една четвърт по -ниска от сопрановата флейта. Опитът в свиренето на алт флейта е много важен за професионален музикант, тъй като много солови оркестрови партии са написани специално за този инструмент.

Бас флейти

Бас флейтата рядко се използва в оркестрова музика и обикновено се появява в ансамбли на флейта. Поради факта, че инструментите принадлежат към едно и също семейство, квартетите по флейта, квинтетите и по -големите ансамбли са много популярни сред средно напреднали студенти.

Поради големия си размер е доста трудно да се постигне чист звук на бас флейта – това изисква високо професионално ниво и фино ухо за музика. Съществуват обаче и други (макар и редки) инструменти от семейството на флейтите, които имат още по -нисък звук – това са контрабасните и субконтрабасовите флейти. И двете се използват изключително в ансамбли на флейта. Тези флейти се поставят на пода и изпълнителят свири, докато стои или седи на висок стол.

Флейти Пиколо

Пиколовата флейта (или пиколо ), най -малкият инструмент в семейството, звучи с цяла октава по -високо от концертната флейта, но има същата C настройка . Може да изглежда, че пиколо е просто миниатюрно копие на сопрановата флейта, но не е така. Пиколото е по -трудно да се свири , тъй като неговият остър, висок тембър изисква принудителен въздушен поток, който начинаещ флейтист не може да създаде. В допълнение, непосредствената близост на клапаните също може да създаде трудности за начинаещия.

Източник: prosound.bg

Мощната SEO директория за статии