Копринената декоративна мазилка в строителството

Uncategorized

Когато искате да декорирате стените у дома, само бедното въображение може да ви бъде ограничител. Има толкова варианти за цветове и възможности, с които да реализирате фантазиите си. Когато трябва да боядисате стената в къщи, но има пукнатини по нея, какво да правите? Днес ще ви запознаем с материал, който успешно запълва дупки и изравнява неравности – без шпакловка и без шкурене.

Копринената декоративна мазилка – вашето решение!

Първо трябва да подготвите стената, като нанесете грунд. Това ще осигури по-добро сцепление и ще подготви стената за мазилката. Използвайте грунд в бял цвят, ако ще нанасяте светла мазилка. Цвета на грунда е без значение, ако мазилката е по-тъмна. Фасадна боя също може да свърши работа, вместо грунд. Само трябва да почистите добре стените преди това. Особено ако по стената има наличие на мухъл или други подобни замърсявания.

Налейте хладка вода в подходящ съд. Ако ползвате някакви допълнителни ефекти към основната мазилка, трябва да разбъркате добре. Сипете материала в съда, като се съобразите със заводското съотношение за вода и сух материал. За да направите мазилка – използвайте само чиста вода. Сипете съдържанието на пакета във водата и разбъркайте. Може и с ръце. Направете го без да остават никакви бучки. Но внимавайте – използвайте ръцете си, само ако материалът е екологичен!

Преди да нанесете получената смес върху стената, тя трябва да престои поне 12 часа. От толкова време имат нужда копринените влакна, лепилото и добавките, за да се смесят добре. И за да се получи лесна за нанасяне маса.

Такава мазилка можете да нанасяте върху всякаква повърхност – без желязо и стъкло. Процесът никак не е сложен. Нуждаете се единствено от пластмасова маламашка, с която равномерно и с малки порции нанасяте готовата смес. Нанесете сместа от единия ъгъл до другия, ако покривате цяла стена. Не се притеснявайте от слънцето – то е напълно безопасно за материала и не влияе на цвета му. Така че, смело използвайте копринена мазилка в слънчеви стаи!

Източник: remontira.bg

Мощната SEO директория за статии