Какви грижи са необходими за различните видове чанти

Business

Ако харчите много пари за вашия гардероб, чантите са една разумна инвестиция. Те са по-малко обвързани с модните тенденции от дрехи или обувки, не са обвързани от ограничения на размера и запазват стойността си с течение на времето,  ако се грижите добре за тях. Това е трудната част, защото понякога част от грима се изсипва в чантата, ъглите се износват, а дъжда поврежда екстериора, но това не е краят за ежедневна чанта.

Прочетете съветите за съхранение на дамски чанти, така че те да бъдат по-дълго време с вас.

Как да се грижим за велур

Велура е особено деликатен и много податлив на избледняване при излагане на слънчева светлина. Той не трябва да влиза в контакт с вода или масло от всякакъв вид. Закупете велурена четка за вашите велурени елементи или използвайте мека четка за зъби. Памучна кърпа е добър начин да изчистите малки белези от този материал.

Как да се грижим за лакирана кожа

Лачената кожа е по-трайна, отколкото традиционната кожа, но е измъчвана от проблема с промяната на цветовете. Не позволявайте на една лачена чанта да лежи върху друга повърхност, винаги я оставяйте в торбичка или калъфка за възглавница, в противен случай цветовете на чантата и околните предмети ще разменят цветовете си и след това е невъзможно да върнат старата си шарка. Вазелин или спирт понякога може да помогнат, но не винаги.

Как да се грижим за боядисана кожа

Ярко оцветените торбички могат да избледняват под въздействието на пряка слънчева светлина, затова те се съхраняват в тъмно помещение. Също така, при почистване на елементите, част от боята може да бъде отстранена. Бъдете особено внимателни, когато почиствате чантата с мокри бебешки кърпи или влажна хавлиена кърпа.

Най-честият проблем при чантите

Изсъхване! Кожата може да изсъхне при по-продължително ползване на чантата. Първата стъпка към изсъхването на кожата е  нейното напукване, затова, когато го забележите прибегнете до услугите на специалист. Той не винаги успява да помогне, но, ако чантата има сантиментална стойност за вас нищо не пречи да опитате.

Как да се съхранява чантата

След като използвате чантата си, първата стъпка е да я изпразните от нейното съдържание и прах. Чувствайте се свободни да обърнете чантата отвътре навън, ако тя е мека.  Използвайте кърпа, за да достигнете  достъпните места. Ако чантата е изработена от зърнеста кожа, избършете екстериора й леко с влажна хавлиена кърпа или с мокри бебешки кърпички без алкохол. Ако чантата е изработена от естествена, необработена кожа или велур, просто избършете праха със суха хавлиена кърпа. За по-сериозни проблеми, занесете я на професионалист. Сега, когато чантата е празна и чиста, трябва да я върнем в начална позиция, за да може тя да запази формата си. Затова използвайте салфетки, малка възглавничка или балон. Увийте всички ципове във хартия, за да ги запазите от наранявания и отпечатъци, които се появяват с течение на времето.

Поставете чанта си в мека, дишаща торбичка, по този начин ще я предпазите от прах. Ако не разполагате с такава, може да прибегнете до услугите на памучна калъфка в неутрален цвят, за да се предотврати избледняването на цвета. Уверете се, че торбичката е достатъчно голяма, така че чантата ви да не се деформира или да промени формата си.

Мощната SEO директория за статии