Как да сварим вкусни яйца

Варенето на яйца крие някои особености, които ние ще разкрием в днешната ни статия. Предлагаме ви няколко съвета за това как да сварите вкусни яйца и да се насладите на крайния резултат.

– Залейте яйцата със студена чешмяна вода и ги поднесете на огъня.

– Ако обичате рохки яйца с течен белтък трябва да варите до три минути от възвирането на водата. В случай, че желаете рохки яйца с твърд белтък варете 1 минута повече.

– След като извадите сварените яйца е добре да ги поставите в студена чешмяна вода докато са още горещи. По този начин вие ще ги обелите по-лесно и ще предотвратите появата на черни петна.

– При положение, че имате пукнати яйца и не искате белтъка да изтече при варенето им сложете няколко щипки сол във врящата вода.

Това са нашите основни съвети за варене на яйца. В сайта sgotvi.com ще откриете още кулинарни напътствия за това как да сготвите вкусно и здравословно ядене за цялото семейство като всичките ни съвети са дело на професионални готвачи с дълъг опит.

Прочетете още рецепти за яйца и всякакви други ястия за да разнообразите трапезата си и да поднесете приятна изненада на любимите ви хора.

Посетете също и новият магазин на кулинарна мрежа Сготви

Мощната SEO директория за статии