Душ кабина без корито – полезни съвети

Uncategorized

Модно и много практично решение както за малки, така и за големи бани. Входните кабини могат да се регулират според размерите и формата на интериора до сантиметър. Те са чудесна алтернатива на традиционните душ корита

Когато използваме готова акрилна поставка за душ, трябва да приспособим дизайна към специфичните му размери. С кабина за влизане без корито не е нужно да се притеснявате за това. Вместо корито за душ се прави под, покрит с керамични плочки, който е изравнен  с пода в стаята.

Подова поставка за душ, завършена с плочки за баня, може да бъде направена по традиционния начин: първо изчукайте повърхността, предназначена за подложката за душа, след това направете циментов под на това място и оформете подходящи наклони в него. След това грундирайте повърхността и хидроизолирайте с течно фолио или изолиращо съединение. Необходимо е да се използва дренаж – точков или линеен. Последният тип дренаж има по-голяма равнина, т.нар приемане на вода, а в същото време изглежда по-естетично и определено по-модерно. Това могат да бъдат прави или ъглови модели за монтаж в ъгли, със стоманени капаци или адаптирани за залепване на плочки.

Вече обаче не е необходимо да се използва този традиционен метод за направа на безпрагови душ корита. Предлагат се готови плочи за душ корита. Много тънки (с дебелина до 40 мм), те имат склонове с фабрична форма, благодарение на които водата се влива в сифона. Как да ги монтирате? Купувате дъска с подходящ дренаж – линеен или точков, монтирате го в пода и го запечатвате с хоросан и лента. Готовата подложка за душ кабината позволява полагане на плочки веднага след монтажа, без да е необходимо грундиране и полагане на допълнителна изолация.

Ефектно покритие, т.е. плочки в кабината

Качеството на това, което е невидимо, е най-важно – с този тип душ получаваме комфорт при използването му и защита срещу изтичане или дори наводняване на банята.

Въпреки това е важно и завършването на душ кабината, т.е. качеството на керамичните плочки, фугите, лепилата и, разбира се, изработката на плочката. Трябва да се използват гъвкави лепила, препоръчани за изолация под формата на течни филми и маси и водоустойчиви фуги. Умението на монтажника на плочки в кабина  може да се види особено на места като свързването на плочките и канала, където те трябва да бъдат точно изрязани и поставени.

Подарете си лукс и удобство!  

Източник: album.bg

Мощната SEO директория за статии