7 основни стъпки при полагане на асфалт

Business

Асфалтирането е специфичен процес, при който науката и майсторството обединяват усилия, за да произведат стабилен, дълготраен и устойчив резултат без никакви видими дефекти. Или поне така би следвало, ако полагането се направи по правилния начин, резюмиран перфектно в следните седем стъпки.

1.    Къртене и премахване на старото покритие

За да се извърши отстраняването, често пъти са необходими големи машини и тежки съоръжения като самосвали и мотокари. След това отломките биват отстранени, като някои екологично ориентирани фирми изпълнители могат да предложат и варианти за рециклирането им.

2.    Да се дефинират градиентът и наклонът

За да се гарантира здравината и устойчивостта на асфалтовата настилка, както и правилното оттичане на вода, е изключително важно да се определи правилно нейният наклон. Събирането на влага е много вредно за конструкцията, защото води до нейното бавно и постепенно разрушаване.

3.    Пригответе и стабилизирайте основата

Основата предопределя до каква степен настилката е склонна да издържи на неблагоприятни условия като лошо време и интензивен трафик. В допълнение, правилно изградената база спомага за липса на вдлъбнатини, грапавини, пукнатини и други несъвършенства.

4.    Прегледайте внимателно за потенциално нестабилни или слаби точки по настилката

След като се положи основата, от водещо значение е да се провери нейното качество и да се премахнат всички потенциални слаби места. Това става благодарение на специален анализ и машини, които я коригират.

5.    Нанесете свързваща консистенция

Основата, веднъж нанесена, следва да бъде покрита с вещество, което да я свърже по адекватен начин с настилката. Традиционно, това е химична консистенция, състояща се от масла и инертни елементи, идеални за целта и гарантиращи здравината на цялостната конструкция.

6.    Положете същинския асфалт

Чак сега достигаме до етапа на реалното асфалтиране . Уверете се, че това се случва при правилна температура и че всички други необходими условия са спазени, за да си гарантирате максимално позитивен резултат.

7.    Заравнете отново и коригирайте неравностите. Оставете да изсъхне.

Не се колебайте, а се свържете с истинските професионалисти – Asfaltirane-Sofia.com, които ще ви дадат възможно най-изгодни цени за асфалтиране в София .

Мощната SEO директория за статии