10 най-добри храни за здраво сърцето

Food

Сърцето ви е ценен орган, за който трябва да се грижите. И, Да, нездравословната храна може да допринесе за сърдечни заболявания.

Добрата новина е, че лошата диета може да причини сърдечни заболявания, здравословната, балансирана диета може да ви помогне да избегнете това. Изводът е: Нуждаете се от диета за здраво сърце!

Нека разгледаме топ 10 храни за вашето сърце:

Ядки

Ядките съдържат много фибри. Това помага да поддържате сърцето си здраво. Те също са богати на витамин Е, за който се знае, че понижава холестерола.

Авокадо

Авокадото трябва да споделя първото място в нашия списък с най-добрите храни за сърцето. То може да понижи нивата на LDL, като същевременно увеличи количеството на добрия холестерол в организма.

Овесена каша

Не само, че овесената каша е много важна за здравето на сърцето, но позволява да ядете с всички видове хранителни пресни плодове и зърнени храни.

Тъмен шоколад

Тъмният шоколад съдържа, така наречените флавоноиди и именно тези съединения облекчават кръвното налягане, намаляват възпалението и предотвратяват съсирването на кръвта.

Червено вино

Защо да не комбинирате тъмния шоколад с чаша червено вино? Виното съдържа ресвератрол, за който е установено, че намалява риска от сърдечни заболявания.

Боровинка

Една от основните причини за сърдечни заболявания и сърдечен удар е възпалението. Добрата новина е, че възпалението може да се разреши с храни, като боровинките.

Соя

Соята също може да понижи кръвното налягане при хора, които ядат твърде много рафинирани въглехидрати. Ако сте веган, вероятно вече ядете соя. Ако сте любител на месото, време е да започнете да го добавяте към диетата си.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как да си набавим триптофан при растителна диета

Цвекло

Цвеклото подобрява притока на кръв и разширява кръвоносните съдове, премахвайки нитратите от тялото.

Домати

Сочният червен домат е един от най-здравословните плодове на планетата. Това е и една от най-вкусните, най-универсални храни за сърцето ви. Доматите са богати на калий, микроелемент, който е полезен за сърцето. Те също са заредени с ликопен, жизненоважен антиоксидант, който поддържа кръвоносните съдове здрави и понижава лошия холестерол.

Зелен чай

Скромният зелен чай е много ефективен в грижата за здравето на сърцето, а също така предлага много други ползи за здравето.

Интерполезно.com ви пожелава да сте здрави и щастливи!

Мощната SEO директория за статии