Често използвани лекарства за борба с дървеници

Business

Лекарствата и препаратите, които се използват в борба с дървеници, могат да бъдат закупени като домакински химикали. Такива са разделени в три групи, а те от своя страна са:

1. Аерозоли;

2. Прахове;

3. Течни вещества.

Нека разгледаме всяка група по-подробно.

Аерозоли – това са доста ефективен инсектицид за дивани. В края на краищата, течният разтвор или прах могат да развалят външния вид на тапицерията и дори да ви помогнат да премахнете напълно дървениците, след нанасяне.

Дихлофос – тук основният недостатък е неприятната остра миризма. Няма да е възможно да лежите или да спите на дезинфекциран диван, защото миризмата изчезва много бавно.

Купешки препарати от типа на Райд и подобни – това е другата крайност – миризмата изчезва бързо, но ефективността на действието, върху дървеници, за съжаление е доста ниска.

Карбозол – той не оставя петна или следи, мирише безобидно на кафе. Препаратът с аромат на кафе действа само „тук и сега“. Освен това зад миризмата му се крие газ, който не е безвреден за хората, така че не забравяйте да проветрите, след пръскане. Важното тук е да се знае, че трябва да пръскате с предпазна маска, в противен случай главата ви ще се омае.

Има и други методи, които действат бързо и безмилостно. Те са за третиране на труднодостъпни места и нанасянето им става, чрез предвидени дюзи, върху кутията за пръскане.

Прахове – те идват на помощ, когато аерозолите са безсилни. Подходящи са за лечение на заразени с дървеници твърди предмети и повърхности.

Неопин – това на външен вид е наподобяващ прах. Той е достатъчно опасен, така, че когато работите с него, трябва стриктно да спазвате правилата за безопасност. За да се премахнат дървениците, десет грама “Neopin” се разтварят в литър вода. След това апартаментът се напръсква със спрей по целия периметър, заедно с мебели. След два часа стаята трябва да бъде почистена мокро. Това лекарство за дървеници, обаче не гарантира пълно отърваване от вредителите.

Metrifonate или Хлорофос – може да се продава като прах, концентрат или паста. За апартамент концентратът е най-подходящ. Остатъчният ефект се запазва в продължение на три до четири дни, след което престава да действа. Помещението, в което е проведено лечението, трябва да бъде добре проветрено и също така е задължително да се използват предпазни средства. Особено внимание трябва да се обърне на вредността на лекарството: попадането на течни частици в организма причинява рефлекс и отравяне, а частица от концентрата в белия дроб причинява пневмония.

Карбофос – той е леко токсичен, не мирише. За обработка на едностаен апартамент е достатъчна една торба с тегло тридесет грама, но за повишаване на ефективността обикновено се използват две. Прахът се изсипва под леглото, по отворите на вратите и прозорците, первазите.

Съществуват и течни препарати за пръскане на дървеници. За да е ефективна борбата с вредителите, трябва обаче да потърсите професионална фирма по ДДД, това са Превента ДДДД ЕООД.

Както можете да видите, повечето лекарства за дървеници изискват спазване на определени правила за защита. Така, ако не сте сигурни, че можете да се справите със задачата, по-добре е да се обадите на специалистите.

Мощната SEO директория за статии