Суха храна за кучета

Здраве

Веднага след като куче се появи в къщата, собствениците внимателно проучват пазара, касаещ храната на домашния любимец. Причината се крие в това, че трябва да разберат каква храна е подходяща за техния домашен любимец и съответно да я предоставят. Сухата храна за кучета е много удобна и практична, не е нужно да мислите за готвене за вашия домашен любимец, просто вземете торба с гранули и изсипете точното количество в купа. Основното е да изберете правилната суха храна, така че кучето да е здраво и да няма алергии към тази храна.

Не трябва да пестите от здравето на вашия домашен любимец, защото има компании, които прикриват по-ниските класове като добри премиум фуражи. Затова внимателно проучете състава, прочетете отзивите на потребителите и гледайте отзиви за най-добрата храна за кучета. Не е фактът, че храната за прилична сума ще бъде най-добрата. Има доста достъпни опции, които няма да ударят джоба на собственика на кучето и ще отговарят на самия домашен любимец.

Няколко съвета за избор на суха храна за кучета:


Опитните собственици на кучета знаят, че си струва да изберете супер премиум или холистична храна. Хористичната храна съдържа много витамини, микроелементи, горски плодове, плодове, чисто месо и е най-балансираната храна за четириноги.
Не забравяйте да вземете предвид породата на кучето, както и възрастта и размера му. На опаковките с фураж е посочено за какъв размер и тегло е предназначен.
Важно е да се вземе предвид дали кучето води активен начин на живот или се движи малко.
Разбира се, ако домашният любимец има физиологични характеристики, това също се взема предвид (нередовни изпражнения, бременност, кърмене, склонност към алергии, проблеми със стомашно-чревния тракт).
Не забравяйте, че името на компанията няма почти никакво значение, най-важното е класът и съставът на фуража. Трябва да подхожда на кучето, домашният любимец трябва да харесва това, което яде. Ако кучето яде без апетит, става летаргично, козината става матова, може би една от причините за това поведение и състояние е неправилната храна.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Пътят към промяна: Как да започнем новата година с ясна визия и решителност

Съставът на фуража показва съставките, които включва. На първо място трябва да е месото, а също така се интересуваме от варианти, които съдържат пилешко и пуешко. Като зърнени храни трябва да се даде предпочитание на кафяв ориз и ечемик, именно те съдържат голямо количество полезни вещества, лесно се усвояват от тялото на домашния любимец. Но белият ориз също се усвоява добре, но в него има по-малко хранителни вещества. Овесът е здравословна съставка, но може да разстрои стомаха на вашия домашен любимец. Царевицата е компонент, който може да причини алергии при много кучета, затова я даваме на кучето с повишено внимание. В допълнение към месото и зърнените храни, във фуража са включени и други хранителни компоненти, например може да бъде яйчен прах, но би било по-добре да се добави яйце. Потърсете допълнителни съставки под формата на билки, горски плодове, водорасли, пробиотици и минерали за здрави кости, зъби, лъскава козина и цялостно здраве на вашия домашен любимец.

Кога храната не е подходяща за кучето ви?
Ако забележите проблеми с изпражненията и аномалии, отпадналост при вашия домашен любимец, може би причината за неразположенията е в неправилната храна. Струва си да опитате да промените храната няколко пъти и да видите дали симптомите се променят. Основният индикатор, че кучето получава всички необходими хранителни вещества, е гладка, лъскава козина.

Ако сте се опитали няколко пъти да смените храната на вашия домашен любимец, но това не дава много резултат, трябва да се свържете с вашия ветеринарен лекар, за да идентифицирате причините за неприятните симптоми. Тъпа козина, проблеми с изпражненията, храносмилането, летаргия – тези симптоми могат да бъдат следствие от по-сериозни проблеми, които само лекар може да идентифицира.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Грижа за мъжката кожа
Мощната SEO директория за статии