Кога и защо да направим окачен таван в къщи?

Uncategorized

Чрез окачен таван е най-лесния и удачен начин да се прокара по-голямата част от ел. инсталацията у дома. Освен това, съществуват стотици варианти за осветлението. То може да се монтира спрямо формите и размерите на помещенията, спрямо обзавеждането, а може да бъде и с отделен дизайн и ефекти.

Ако искате да преработите инсталацията в жилището, това може да стане, след като сложите металните профили за окачения таван и просто да прекарате кабелите. В същото време мислете и за вида конструкция, според помещението. И според това, къде смятате да поставите вградено осветление или друг вид осветителни тела.

Когато правите таван от гипсокартон е добре, там, където има малка светла височина на стаята, да направите монтажа на окачения таван с директно окачване към единична метална конструкция.

Не забравяйте, че ще трябва да направите някаква промяна или допълнение към инсталацията, ако решите да монтирате лед осветление, лед ленти и други промени. Ако има вариант и е по-лесно – прокарайте някои кабели в стените. Неудобството е, че ще трябва да направите канали в мазилката, в които да влязат кабелите.

За някои кабели, може да се наложи да направите подобни канали в пода. Това може да стане и машинно, като мазилката се разрязва. По този начин си спестявате досадният шум и къртенето. Така ще спестите много време и ще имате канали с правилна форма. Което от своя страна ще ви спести материали и време да ги запълните, когато стигнете до този етап.

Преди да сложите окачен таван, най-вероятно сте направили някакъв проект. Съобразете се с корнизи, пердета и т.н. По възможност, скрийте онези части, които можете. Това се отнася за всички помещения – кухня, хол, дневна, коридорите.

Накрая всичко се затваря с гипсокартон. Но само, ако преди това сте прекарали всички необходими кабели. Предимството на този тип сухо строителство, е че лесно се изправят всякакви криви повърхности. А и с повече въображение, можете да извършите дизайнерски чудеса.

Източник: rabotnioblekla.bg

Мощната SEO директория за статии