Как се боядисват стени

Business

Ремонтните дейности са неизменна част от живота на всеки един собственик на жилище. Без значение дали желаете само да освежите своя дом или да го преобразите тотално, или просто да заличите белези от къртене , то рано или късно винаги се стига до момента, в който стените трябва да се пребоядисат.

Преди да стартирате с боядисването е необходимо да подготвите обекта и да го обезопасите. Изпразнете цялото помещение, ако се струпали боклуци след ремонтните дейности, то можете да се свържете с фирма за почистване на строителни отпадъци , която ще ги почисти и извози след това. А това, което ще задържите, като лични вещи и мебели, задължително покрийте с найлони, за да ги съхраните невредими.

За да имате накрая наистина качествено боядисана стена, то на първо време е желателно да се справите с всички недостатъци по стените. Това означава да създадете идеално гладка повърхност върху, която ще положите боята.

Използвайте бояджийска лента. Внимавайте с начина на залепяне, за да не стане така, че боята да пропусне през лентата и да се разтече.

Не пропускайте да грундирате стени. Полагането на грунд ще предотврати появата на петна и неравности, които сте пропуснали да коригирате в първия етап от подготовката. 

Не пестете от инструменти. Евтините четки и валяци са фалшива икономия. Купувайте най-добрите четки, които можете да си позволите, а ако ги почиствате добре след всяко ползване, могат да ви служат цял живот.

Същото се отнася и за боите – купувайте възможно най-скъпата, която можете да си позволите. И цялата работа по боядисването ще мине по-бързо и по-лесно – и накрая ще изглежда по-добре.

Мощната SEO директория за статии