Как да създадем добър собствен бранд

Как да създадете собствена марка?
Създаването на собствено име на марка е бизнес стратегия, която отдавна е широко използвана както в чужбина, така и в България. Същността му е да създаде определен разпознаваем образ, образ, който всеки познава и на който потребителят се доверява. Една или две думи, които крият цялата история и носят определен смисъл за „посветените“.

Самата марка е вид фигуративна стойност, символ, в който са заложени ценности и идеи, както и система от отношения между хората, които ги споделят. Личните марки възникват в абсолютно всяка област. Не е изненадващо, че такива хора се появяват в литературната среда. Писателят може да създаде творчески псевдоним за своята лична авторска марка, или група съавтори могат да бъдат скрити под такова име. Във всеки случай професионалното писане не е само творческа сфера, това е специална форма на бизнес, където се формират специални подходи и механизми за работа с „клиент“. И марката на писателя е една от тях.

Първият въпрос, който може да има един писател, е: защо се нуждае от марка? В края на краищата изглежда, че е достатъчно просто да бъдеш талантлив, а славата, а с нея и печалбите, ще дойдат сами. Отговорът ще бъде верен за всяко творческо поле, било то музика, живопис, дизайн: водата не тече под лежащ камък. В писателската среда, както във всяка друга, конкуренцията е огромна и е лесно да се изгубите в този поток. Освен това дори най -любопитният читател, който умишлено търси литература от жанра, който представлява интерес, ще се натъкне на неизвестен автор, освен ако не е случайно. Докато авторът с лична марка работи със собствено име, което вече се е утвърдило в определена среда.

Ако говорим за видовете писане на марки, те могат да се различават по степента на популярност (световна, национална, регионална), по жанр (детектив, поезия, фентъзи и т.н.), по начина на популяризиране (традиционни, маргинални, скандално).

Една от схемите за появата на авторска марка е самостоятелно направен човек, което буквално се превежда като „човек, който е направил себе си“. Разбира се, че определен автор пише толкова ярки и талантливи неща, че слухът за него се разпространява сред все по -голям брой читатели, докато не се превърне в широка популярност. Известно време тази схема беше наистина ефективна. На практика обаче всичко е много по -сложно: има твърде голяма конкуренция в средата за писане, но броят на читателите намалява. Съвременните методи за създаване на марки за писатели са се променили значително. Настоящите автори и издатели са принудени сами да увеличат търсенето на книги.

Мощната SEO директория за статии