Как да разпознаете оригинален от парфюм реплика?

Мода

Вероятно много често сте попадали на парфюми, които са на много апетитна цена, но са със съмнително качество или такива с некачествена опаковка, или в нестандартни милилитри. Точно по тези фактори можете лесно да различите, дали един продукт е качествен и истински.

Как да разберете?

Има няколко прости начини да разберете дали една парфюмна покупка е истински оригинал или бледо копие. На първо място ще видите опаковката. Тази опаковка би следвало да е изработена много качествено, да няма разминаване в буквите или пък тотална смяна на името. Такива промени често се виждат при парфюми Versace,  Elizabeth Arden, Lancome, Dolce&Gabbana, Calvin Klein и др.

Основното при репликите на оригиналните парфюми е и изработката на самата опакова, тя ще е създадена от евтини картони, пластмаса и дори може да няма целофан. Това са едни от първите червени точки.

Нареждаме на следващо място милилитрите, които ще са нестандартни, когато влезете в сайта ще забележите, че почти всички парфюми се предлагат само в 100 милилитрова опаковка, което ги прави много съмнителни. Обикновено парфюмите, които са оригинални, са в разнообразни милилитри на различни цени, за да може всеки желаещ да се сдобие с любимия си парфюм.

Освен опаковката, името и милилитрите, ще обърнете внимание, че парфюмът мирише точно, като този, който си купувате обикновено, но когато минат около 30 минути ще забележите огромна промяна в първоначалното ухание, дори може да е на съвсем различен парфюм. Също така, ако сте свикнали кожата ви да мирише по определен начин с парфюма, то с репликата ще бъде напълно различен, защото реакцията му в кожата ви ще бъде различна.

Разглеждайки онлайн магазина ще забележите, че не се предлагат никакви комплекти или никакви продукти за лице и тяло от марките, ако те са реплика. Би следвало да се продават продукти, които марките предлагат и в сайта за парфюмерия да намерите категория с техните перфектни допълнения.

Флаконите, в които ще намерите ароматната течност, ще бъдат некачествено изработени, може да има изкривена форма или шишето да е с по-различно стъкло от това, което обикновено си купувате. Може да намерите различни кривини или пък да усетите качеството на флакона при докосване. Ако забележите промяна, на която не сте свикнали, не се доверявайте на този доставчик.

Много често не си даваме сметка, че от репликите може да се появят и различни алергични реакции, които да повлияят за напред в избора ни, не само на парфюмерия, а и на цялостната ни козметика за лице и тяло.

Винаги се доверявайте само на проверени доставчици, които могат да ви гарантират за качеството на марката, която сте избрали. Не се доверявайте на самостоятелни търговци или такива, които ви се струват съмнителни.

Пазаруването онлайн, в този случай, е много изгодно, защото ако видите нещо, което ви се струва съмнително, може да го върнете до 14 дни и парите ви задължително ще бъдат възстановени, по закона на потребителя. Какъв е любимият ви парфюм и с какво свързвате моментите с него?

Източник: https://fragrances.bg/blog/kak-da-razberem-dali-daden-parfum-e-originalen/

Мощната SEO директория за статии