Как да подготвим терена за асфалтиране

Асфалтиране Business

Ако ви предстои да минавате скоро през процеса на асфалтиране на дворове , паркинги, улици или друг обект, то навярно настоящата статия ще ви бъде от изключителна полза. Фирма за асфалтиране в София споделя с вас няколко неща, които трябва да имате предвид при подготовка на терена за асфалтиране. 

Преди да се постави новата асфалтова настилка е необходимо да се направи правилна подготовка на терена. Тя се състои най-общо казано от две фази. Първата фаза е подготовка на зърнестия слой за новата настилка. Това включва дейности свързани със стабилизиране на основата, изкопаване и отстраняване на лошата основа и уплътняване. Втората фаза включва подготовка на настилката за наслагване.

Друго много важно условие за успешното полагане на асфалт е демонтажа на корени на дървета при наличие на такива. Например, ако под вашия двор има стари корени на дървета, те ще изгният с времето и почвата ще се уплътни. Когато се случи уплътняването, асфалтът ще развие пукнатини и ще загуби своята структурна цялост.

След като почвата е почистена от всички стари дървесни корени и са монтирани дренажни плочки, ако е необходимо, тогава трябва да инсталирате дебел слой натрошен чакъл за основата на асфалтирания двор.

И накрая, когато инсталирате асфалтова алея, трябва да се уверите, че тя има лек наклон, за да може водата да се оттича от нея по време на бури. Без подходящ дренаж водата ще се натрупа на повърхността и ще доведе до дупки и други щети.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Дигиталният маркетинг - 5 причини да позиционираме бизнеса си онлайн
Мощната SEO директория за статии