Испанският език става все по-използван в САЩ и света

Испанският език е вторият най-говорим език в САЩ. В действителност, според данни на Бюрото по преброяване на населението на САЩ, 34 милиона души говорят на испански език в домовете си.

Отношенията между САЩ и Латинска Америка са все по-топли, има все повече бизнес възможности и нарастващ брой туристи. Ако смятате да мигрирате в САЩ отличното овладяване на испански език пред английски по-скоро би бил предимство, отколкото недостатък. Американците са наясно, че най-вероятно ще се натъкнат на множество възможности на юг от САЩ и владеенето на испански език, ще бъде от съществено значение. Истината е, че испанският бавно, но сигурно се превръща в бизнес език в САЩ.

Освен в САЩ познаването на испанския език ще бъде полезно в редица държави – общият брой на държавите, в които испанският е официален говорим език е 21, а тези, в които е широко разпространен са 45. За над 400 милиона души испанският език е майчин, а за над 500 милиона е допълнителен език.

В България все още може да бъдат посещавани уроци по испански, които са на достъпни цени. Особено в столицата съществуват десетки школи предлагащи обучение по езика. Поради факта, че масово по училища и школи се търси и се преподава английски език, испанският е алтернатива предлагаща в определени случаи по-високи шансове за развитие, кариера и приходи.

Статистически факти:
– до 2030 година за 7,5% от населението на света роден език ще бъде испанският;
– изчислено е, че до 3 или 4 поколения, 10% от населението на света ще разбира испански;
– до 2050 година САЩ ще се превърне в страната с най-висока популация на испаноговорящи;
– 12,8% от населението на САЩ говори испански;
– увеличава се търсенето на медии на испански език: радио, телевизия, вестници, списания и онлайн издания;
– изучаването на испански език все повече отворя врати към нови възможности за работа и търговия на международно ниво.

Светът бързо се превръща в многоезичен и арабския, и испанския са двата езика на бъдещето“ казва езиковедът Дейвид Градол, коментирайки доклад на Британския Съвет.

Източник: Езикова Школа Омега – качествено обучение по испански език http://omegals.com/obuchenie_na_ispanski_ezik.php

Мощната SEO директория за статии