Интересно за китарите!

Uncategorized

На колко години е китарата ,Съвременната китара, каквато я познаваме днес? Тя е сравнително млад музикален инструмент. Нейните следи могат да бъдат проследени до 17-ти век. Производителят на цигулки Страдивари вече е създал китара, наречена Sabionari . Така че най-старата китара е на почти 300 години , сравнение с барабаните или флейтите.

Произход на китарата

Как се появи китарата? Разбира се, има различни видове струнни инструменти много преди съвременната китара. Различни рисунки на ловни лъкове, чиито сухожилия са били изтръгнати, и са намерени в пещери и са на около 15 000 години ни показват това.

През следващите векове се добавя звуковата кутия, която усилва тона на струната. Обикновено за това се е използвало черупки от бамбук или костенурка. В Далечния изток преобладава добре познатата структура на струните, резонансните тела и шията , която се доближава много до познатата ни конструкция на китара.

До Европа

В периода между 7 и 10 век, по време на усилията за разширяване на маврите , те донесоха арабската лютня на Иберийския полуостров. Тя не е директният предшественик на китарата, но вдъхновява настоящата и основна структура на съвременните китари.

По време на Ренесанса лютнята се превръща в много популярен музикален инструмент и бързо се разпространява в цяла Европа.

 Поради особената готовност да експериментират хората от това време, бяха създадени толкова много различни методи и стилове. В хода на бароковата ера, когато се добавят техники за ритмично докосване и акорди, в крайна сметка само конструкцията на китара може да надделее.

Къде беше измислена китарата, каквато я познаваме днес? Испанецът Антонио Торес се смята за баща на класическата концертна китара . Той положил основите на днешното китарно строителство. По този начин той е разработил значително по-голямо тяло от по-тънко дърво. Той също така е измислил нов метод за закрепване на вътрешния връх на китара, който значително подобрил нейния звук.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Оригинални маратонки adidas: иновативен и необичаен дизайн
Мощната SEO директория за статии