Видове блендери: потопяеми

Потопяеми блендери Business

Блендерите са изключително практични уреди, без които нито една кухня не би била същата. Със своята способност бързо и лесно да смелят почти всичко, те могат да се приемат за малки мултифункционали уреди. Един от най- практичните и малки видове блендери това са потопямите, които у нас още са познати като пасатори.

Видове потопяеми блендери

Потопяемите блендери се делят на няколко основни вида:

Ръчни с единично закрепване, които имат прости функции, разполагат с една единствена скорост и едва или максимум две приставки. Вършат отлична работа, когато е необходимо да се направи нещо лесно и бързо. Обикновено мощността им е 150 – 250 W.

Мултифункционални ръчни, които имат повече накрайници, като могат дори да се закрепят към специална купа, в която могат да се поставят ножчета. Тези блендери са сравнително леки на тегло, могат да се използват за нарязване, разбъркване, смесване, пасиране и други. Разполагат с между 2 и 6 степени на работа, често и с турбо бутон.

Безжични ръчни блендери, които нямат захранващ кабел. Те са портативни и на практика могат да се използват навсякъде и по всяко време. Безжичните блендери са по- тежки и изискват постоянно зареждане чрез кабел или работа на батерии.

Професионални ръчни блендери, които са предназначени за интензивна употреба, при по- тежки условия. Те се различават от другите видове по своите по- големи размери, достигащи до 50см. и специална форма- както на частта придържаща ножчетата оформена като тънка ос, така и на дръжката, със специален държач.. Мощността им е в пъти по-голяма от на другите видове, в долната си част са с форма на тънка здрава ос.

Предимства на потопяемите блендери

Една от основните положителни черти на потопяемите блендери е това, че те са малки, практични и преносими. Известни още като „ръчни блендери”, те най- често се използват за смесване на течности или приготвяне на малки количества пюрета. Поради факта, че все повече от съвременните модели потопяеми блендери се разглабят на две съставни части, практичността им все повече нараства. Тъй като към основата, могат да се сложат и други накрайници, а не само блендиращ. Така например, с едно щракване блендерът се трансформира в компактен ръчен миксер.

Потопяемите блендери са отлични за сладкарски цели, където се правят леки кремове и плодови смеси.

Трябва да се отбележи и едно друго предимство- почистването им е изключително лесно. Достатъчно е блендерът да се разглоби и частта с ножчетата да се изплакне под гореща течаща вода с малко препарат. Нищо трудно, нищо сложно.

Недостатъци на потопяеми блендери

Като недостатък може да се посочи, че скоростта и качеството на работа на блендера зависят до голяма степен от гъвкавостта и стабилността на ръката, тъй като физическият натиск оказва голямо влияние върху процеса. Това съответно води до напрягане и натоварване на китката.

Друг недостатък е наличието на едва няколко степени на настройка на силата и скоростта. Самата конструкция на потопяемия блендер не позволява друго.

Поради горепосочените две причини, потопяемите блендери са подходящи за смесване основно на супи, сосове, сокове, смутита, яйца и други меки храни, при това в малки количества.

Ръчните блендери са най- практичната и икономичка опция, която човек може да закупи. Налични в различни видове, форми, на различни производители и с безброй марки, те са достатъчно достъпни.

Мощната SEO директория за статии