Безжични нощни камери

Днес ще ви запознаем с технологичните решения, чрез които можете значително да повишите сигуността на имота си, а именно – чрез IP камери.

С какво IP камерите се отличават от традиционните такива? Това е добър въпрос, който вероятно някой от Вас си задава…

IP камерите, жично, или безжично, са свързани с Интернет и това позволява да бъдат наблюдавани от всяка точка. С други думи, ако приемем че защитавате вилата си чрез подобни камери, но не сте на място, то отдалечено можете по всяко време да проверите, дали има взлом, и съответно, при наличие на пробив, да сигнализирате на съответните компетентни органи.

Когато говорим за традиционните камери, те записват съдържанието, но рядко можете да видите в реално време какво се случва. Трябва да сте на място в имота си.

Това са и основните разлики между традиционните камери, и IP камерите, за видеонаблюдение.

Какво е важно да знаете, избирайки ИП камери?

Първото важно нещо е, че трябва да имате високоскоростен интернет. В много села, достъпът до глобалната мрежа Интернет не е високоскоростен, което води до проблем. Всичко зависи от инфраструктурата. Понякога се използват мобилни данни, т.е. мобилен интернет от клетъчните услуги на мобилните оператори, за наблюдение на съръврите за видеонаблюдение.

Другото важно нещо е да знаете, че резолюцията на самите камери е от голямо значение. Често сте ставали свидетели на кадри от снимки, на които почти не се вижда човек, т.е. вижда се размазано. Именно добрата камера, с по-голяма разделителна способност, предоставя по-добро качество на образа, нещо което означава, че занапред ще можете по-лесно да локализирате лицето, което Ви е нападнало. Естествено, ние Ви пожелаваме никога да не бъдете обект на подобно нападение, но все пак, една допълнителна защита не е лишена от логика.

В случай че живеете в населено място с висок процент на престъпления, не е лишено от логика да помислите и за фирма, предлагаща услуга по защита на домовете.

Мощната SEO директория за статии