Раниците са предназначени за тези, които не могат да си представят живота, без движение. Ако обичате да пътувате, стремите се постоянно да се движите напред и сте обсебени от свободата – качествената раница е точно това, от което се нуждаете. Ако носите раница – ръцете ви ще са винаги свободни, а самата тя ще създава максимум комфорт.

Предлагаме ви, сега да разгледате, над какво си струва да обърнете внимание.

ПЪРВИЯТ МОМЕНТ – РАНИЦАТА ТРЯБВА ДА ОСИГУРЯВА КОМФОРТ!

Обърнете внимание на един или друг модел. Първо опитайте как стои на гърбът ви. Ако е удобно, не чувствате никакъв дискомфорт, трябва да изберете този модел, като продължите да анализирате неговите недостатъци и предимства. Не забравяйте, усещането за удобство и комфорт – на първо място, защото трябва да носите раница дълго време!

ВАЖНА ТОЧКА НОМЕР 2 – РАНИЦАТА ТРЯБВА ДА Е ИЗДРЪЖЛИВА!

Устойчивостта и издръжливостта на раниците, зависят от дълготрайността им. Разбира се, не бихте искали раницата ви да се разкъса в най-неподходящия момент – например по време на пътуване. Ето защо, когато избирате раница, която да е ваш постоянен спътник в следващите няколко години, внимателно проверете материала, от който е направена. Съвременните практични и висококачествени модели раници са изработени от тъкани на основата на найлон и имат надеждни и издръжливи ципове.

ТРЕТАТА ТОЧКА, НА КОЯТО ТРЯБВА ДА ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ ПРИ ИЗБОРА НА РАНИЦА, Е НЕЙНАТА ВОДОУСТОЙЧИВОСТ.

Може да се наложи да носите ценностите си  в раницата – документи, джаджи  или нещо друго. Най-добрият вариант би бил да изберете модел раница, направена от водоустойчив материал или тъканта, върху която е нанесено повърхностно водоустойчиво покритие. Раниците, изработени от полиестер  или найлонов материал, служат вярно в продължение на много години – в същото време вашите неща винаги ще бъдат гарантирани, че са сухи, тъй като тези материали не пропускат влага дори при най-силните дъждове. Тези раници са най-подходящи за любителите на дългите селски пътувания.

ВАЖНА ТОЧКА НОМЕР 4 – ИЗБЕРЕТЕ РАНИЦА ПО РАЗМЕР!

Раница, която ви осигурява максимален комфорт и удобство по време на пътуване, задължително трябва да съответства на вашия размер и височина. Не трябва да купувате огромна раница за дете от начални класове или миниатюрна раница за ученик от спортна физика. Раницата трябва визуално да съответства на външния ви вид – ако не вземете предвид този момент при покупката, рискувате да се разочаровате от покупката, след доста кратко време.

ВАЖЕН СЪВЕТ № 5 – ИЗБЕРЕТЕ РАНИЦА СПОРЕД ВАШИТЕ НУЖДИ!

Като начало си струва да решите точно, за какви цели ще използвате бъдещото придобиване. Има мини-раници, наречени пътни чанти – те са по-подходящи за тийнейджърки. Минималистичният стил в раницата е подходящ и за рядка употреба по време на кратки разходки – не очаквайте да поставите огромен брой неща в раницата си. Такива модели са проектирани за минимално тегло на товара.

Повече за многообразието от модели, може да видите на http://www.zoe-top.com/.